Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková pokračuje v dominancii aj na US Open, Gauffová opäť nadelila kanára

Sabalenková vyhrala už sedemkrát v rade.
Sabalenková vyhrala už sedemkrát v rade.Profimedia / ČTK / AP / Frank Franklin II
Aryna Sabalenková (26) vyhrala už sedem zápasov v rade, ani v jednom nemusela hrať rozhodujúci set. Po dominantnom triumfe na tisícke v Cincinnati pokračuje vo skvelých výkonoch na US Open, kde obhajuje finálovú účasť. Bieloruska si v druhom kole poradila s Luciou Bronzettiovou (25). Za znovuzískaním titulu zatiaľ suverénne kráča domáca Coco Gauffová (20), ktorá kanárom dorazila aj nemeckú veteránku Tatianu Mariaovú (37).

Bronzettiová - Sabalenková 3:6, 1:6

Sabalenková pricestovala do New Yorku po triumfe na tisícke v Cincinnati, kde v piatich dueloch prešla bez akéhokoľvek zaváhania, hoci narazila aj na svetovú jednotku Igu Swiatekovú a Jessicu Pegulovú. Po prvenstve v Ohiu zatiaľ dominuje aj v New Yorku - počas setu zatiaľ neprehrala viac ako tri gemy.

Minuloročná finalistka si poradila s kvalifikantkou Priscillou Honovou a potom za hodinu hry vyprevadila Luciu Bronzettiovú. Talianskej outsiderke neponúkla ani jednu brejkovú príležitosť, sama na returne využila polovicu z ôsmich šancí a pri vlastnom podaní nezvládla len deväť výmen.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Aktuálna svetová dvojka tak vyhrala už sedem súbojov po sebe a všetky v dvoch setoch. Pred pár dňami v Cincinnati dosiahla na svoj prvý titul od úspešnej obhajoby triumfu na januárovom Australian Open, kde získala oba svoje grandslamové vavríny.

Na US Open môže už piatykrát v kariére a štvrtý rok v rade postúpiť do druhého týždňa. V minulých troch ročníkoch bola minimálne medzi najlepšími štyrmi a vlani padla až vo finále s Gauffovou, proti ktorej nedotiahla do úspešného konca náskok jedného setu. Súperkou Sabalenkovej v treťom kole bude Jekaterina Alexandrovová, s ktorou má vyrovnanú bilanciu 3:3.

Mariaová - Gauffová 4:6, 0:6

Domáca Američanka Coco Gauffová na ceste za obhajobou svojho prvého grandslamového titulu nadelila kanára aj svojej druhej súperke. Nemku Tatjanu Mariovú zdolala po hodine a 21 minútach a postúpila do tretieho kola.

Obe tenistky vstúpili do duelu stratou vlastného servisu. Ďalší brejk nasledoval v siedmom geme, získala ho americká hráčka a vytvorila si ideálnu pozíciu na výhru v prvom sete, ktorú spečatila druhým setbalom. V druhom dejstve zobrala nemeckej oponentke všetky jej podania, svoje si udržala a hladko prenikla do ďalšej fázy turnaja, v ktorej ju čaká Ukrajinka Elina Svitolinová.