Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková zmietla olympijskú šampiónku Čeng a štvrtý raz v rade je v semifinále US Open

Sabalenková je v semifinále US Open štvrtýkrát v rade.
Sabalenková je v semifinále US Open štvrtýkrát v rade.Profimedia
Aryna Sabalenková (26) sa prebojovala do štvrtého semifinále na US Open v rade. Minuloročná finalistka zdolala olympijskú šampiónku z Paríža Čeng Čchin-wen (21) jednoznačne 6:1, 6:2 a vyhrala aj ich tretí vzájomný zápas. O druhé finále za sebou sa stretne s Američankou a trinástou nasadenou Emmou Navarrovou (23).

Sabalenková - Čeng 6:1, 6:2

Sabalenková v zápase jasne dominovala. Súperke ponúkla jediný brejkbal, ktorý odvrátila a sama využila polovicu šancí pri podaní Číňanky. Čeng nepustila ani v ich treťom vzájomnom dueli set a rovnako ako v minuloročnom štvrťfinále a tohtoročnom finále Australian Open ju hladko zdolala, čím predĺžila víťaznú sériu na desať zápasov.

"Čchin-wen je solídna a agresívna hráčka. Vždy je to proti nej ťažká bitka. Dobrý začiatok zápasu mi naozaj pomohol a dodal mi sebavedomie, že dokážem hrať naozaj dobre a že môžem vyhrať. Hrá neuveriteľný tenis. Bolo veľmi ťažké jej čeliť," komentovala Sabalenková, ktorá si v tomto roku vylepšila grandslamovú bilanciu na 16:1. Na Australian Open získala druhý titul na majoroch, na Roland Garros skončila vo štvrťfinále a vo Wimbledone nehrala pre zranenie ramena.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Aktuálna svetová dvojka prišla na posledný grandslam sezóny v skvelej forme, keď získala titul na predchádzajúcej tisícke v Cincinnati, pričom vo Flushing Meadow potvrdila, že sa jej na amerických hardoch darí. Od roku 2021 tu neprehrala skôr ako v semifinále a proti domácej Emme Navarrovej bude útočiť na druhé finále za sebou.

S o tri roky mladšou Američankou sa stretne tretíkrát v kariére, ich bilancia je vyrovnaná 1:1. "Dobre, ľudia, dajte si dnes drink na môj účet a v ďalšom zápase mi aspoň trochu fandite," uviedla Sabalenková s úsmevom.