Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková opäť bezchybná, 100. grandslamový duel oslávila postupom do štvrťfinále US Open

Swiateková potvrdzuje svoje kvality.
Swiateková potvrdzuje svoje kvality.Robert Deutsch - USA TODAY Sports
Iga Swiateková (23) pokračuje v areáli Flushing Meadows vo svojej bezchybnej jazde. Najvyššie nasadená hráčka postúpila do štvrťfinále US Open po výhre na kurte Arthura Ashea, kde si za hodinu a 31 minút poradila s Ľudmilou Samsonovovou (25).

Swiateková - Samsonovová 6:4, 6:1

Jediná bývalá šampiónka tamojšieho podujatia, ktorá sa ešte udržala v hre, doposiaľ v New Yorku nestratila ani set a vo svojom grandslamovom zápase s poradovým číslom 100 stratila pri prvom podaní iba štyri fiftíny. Šestnásta nasadená Samsonová sa usilovala o svoje premiérové štvrťfinále Grand Slamu, ale do duelu sa vôbec nedostala a proti Swiatekovej si nevypracovala ani jeden brejkbal.

Ruskej tenistke sa počas stretnutia podarilo odvrátiť niekoľko šancí súperky na brejk, no trom stratám svojho servisu nezabránila. Druhý 45-minútový set uzavrela Poľka premenením druhého mečbalu, najbližšie sa stretne s domácou Jessicou Pegulovou, ktorú porazila vo štvrťfinále pred dvoma rokmi.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

"Má dosť zložitý štýl hry, takže treba naozaj pracovať na nohách a byť pripravená na dlhšie výmeny, ale aj na intenzívne údery. Bude to výzva," povedala Swiateková o Američanke.

Šampiónka tohtoročného French Open, ktorá pred US Open vynechala prípravné podujatie v Toronte, cíti, že v New Yorku sa konečne dostáva do tempa. "Na začiatku nebolo ľahké dostať sa do rytmu, najmä preto, že sme sa viac sústredili na regeneráciu ako na tréning. Určite sa však každým dňom cítim lepšie," priznala.

Tento rok sa svetová jednotka usiluje o zisk šiesteho grandslamovému titulu v kariére a druhého na US Open. Prvú trofej vo Flushing Meadows si odniesla v roku 2022, zvyšné štyri prvenstvá získala na dvorcoch Rolanda Garrosa.