Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková sa rozbehla. Proti Pavľučenkovovej takmer nechybovala, na servise bola suverénna

Iga Swiateková je bez straty setu už v osemfinále.
Iga Swiateková je bez straty setu už v osemfinále.ČTK / Panoramic / Chryslene Caillaud / Panoramic
Svetová jednotka Iga Swiateková (23) po rozpačitom úvodnom vystúpení na US Open naberá na obrátkach. Vo večernom zápase na Arthur Ashe Stadium zdolala Anastasiu Pavľučenkovovú (33) 6:4, 6:2, pričom urobila len deväť nevynútených chýb, nečelila jedinému brejkbalu a bez straty setu postúpila štvrtý rok po sebe do osemfinále. Poľská šampiónka z roku 2022 sa tam stretne s ďalšou Ruskou Ľudmilou Samsonovou (25).

Swiateková - Pavľučenkovová 6:4, 6:2

Iga Swiateková po vydrenom úvodnom víťazstve nad náhradníčkou Kamillou Rachimovovou, proti ktorej musela odvracať tri setbaly, nečelila v ďalších dvoch dueloch ani jednému brejkbalu. Po rozdrvení japonskej deblistky Eny Šibaharovej dominovala na servise proti Anastasii Pavľučenkovovej.

Dvadsaťtriročná Poľka v jedinom predchádzajúcom stretnutí s o desať rokov staršou Ruskou na antuke v Ríme nestratila vlani ani gem. Teraz na harde v New Yorku síce nevyhrala tak jednoznačne, ale bez komplikácií dokráčala k víťazstvu 6:4, 6:2, pričom ani jeden z deviatich servisov nemusela hrať cez zhodu.

"Dnes som si to naozaj užívala. Veľmi ďakujem fanúšikom, že vytvorili takúto atmosféru. Cítim sa tu veľmi dobre," pochvaľovala si v pozápasovom rozhovore na kurte Swiateková, ktorá vyprodukovala 19 winnerov a urobila len deväť nevynútených chýb.

"Na začiatku turnaja som hľadala rytmus, ale teraz je to oveľa lepšie. Na kurte sa cítim dobre a snáď to takto bude pokračovať aj ďalej," dodala rodáčka z Varšavy, ktorá vyhrala 32 z posledných 35 zápasov.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Poľka štartuje na US Open po šiesty raz a v osemfinále nechýba štvrtýkrát v rade. Ďalej sa však dostala len v roku 2022, keď získala jedinú z piatich grandslamových trofejí mimo antukového Roland Garros.

O druhé štvrťfinále vo Flushing Meadows si zahrá tento rok už s treťou Ruskou. Stretne sa so svetovou šestnástkou Ľudmilou Samsonovou (H2H 3:0), s ktorou vyhrala všetky tri vzájomné duely, pričom vlani v dvoch stretnutiach na tvrdom povrchu stratila dokopy len päť gemov.

Dvadsaťpäťročná Samsonová v treťom kole zdemolovala domácu Ashlyn Kruegerovú 6:1, 6:1 a postupom do osemfinále vyrovnala svoj najlepší výsledok na Wimbledone 2021 a US Open 2022.