Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková v New Yorku rozobrala japonskú deblistku, Rybakinová opäť odstúpila

Iga Swiateková nedala Ene Šibaharovej žiadnu šancu.
Iga Swiateková nedala Ene Šibaharovej žiadnu šancu.AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Svetová jednotka a víťazka US Open 2022 Iga Swiateková (22) nezopakovala v 2. kole posledného grandslamu sezóny problémy z úvodného vystúpenia a rozdrvila japonskú dvojku Enu Šibaharovú (26) 6:0, 6:1. Svetová štvorka Jelena Rybakinová (25) na druhý duel vôbec nenastúpila, Kazaška pre zranenie vynecháva ďalší veľký turnaj.

Swiateková - Šibaharová 6:1, 6:0

Swiateková po vydretom úvodnom víťazstve nad Kamilou Rachimovovou tentoraz podala suverénny výkon proti Šibiharovej. V prvom sete uštedrila skúsenej japonskej deblistke, ktorá je momentálne na 217. mieste singlového rebríčka, kanára za 23 minút. Na elitnom okruhu vyhrala set 6:0 už po 68. raz v kariére.

Šibaharová získala prvý gem až v druhej hre druhého dejstva, keď vyrovnala na 1:1, za čo si vyslúžila búrlivé ovácie publika. Šampiónka US Open z roku 2022 však nepripustila ďalšie zdržanie.

Poľská šampiónka z roku 2022 sa o postup do osemfinále stretne s Anastasiou Pavľučenkovovou. Ruska v trojsetovej bitke vyradila Talianku Elisabette Cocciarettovú za dve hodiny a 24 minút pomerom 5:7, 6:1, 6:2.

Rybakinová - Ponchetová / Ponchetová bez boja

Zdravotné problémy svetovej štvorky Rybakinovej nemajú konca. Dvadsaťpäťročná Kazaška, ktorá tento rok vynechala niekoľko veľkých turnajov ešte pred ich začiatkom alebo počas nich, odstúpila pred zápasom 2. kola US Open.

"Nechcela som takto ukončiť posledný grandslam sezóny, ale musím počúvať svoje telo," uviedla Rybakinová, wimbledonská šampiónka z roku 2022, ktorá neprežíva šťastné obdobie.

Od wimbledonského semifinále, v ktorom prehrala s neskoršou šampiónkou Barborou Krejčíkovou, sa pre chorobu odhlásila z dvojhry a miešanej štvorhry na olympijskom turnaji, prehrala prvý zápas v generálke pred US Open v Cincinnati a navyše ukončila spoluprácu s dlhoročným trénerom. Celkovo tento rok prichádza už o ôsmy veľký turnaj.

Francúzka Jessika Ponchetová, ktorá hrá v New Yorku prvýkrát v hlavnej súťaži, tak prešla do 3. kola bez boja. Čeliť v ňom bude Dánke Caroline Wozniackej.