Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková zhodila z pliec prebytočný tlak, pred US Open nemá vysoké očakávania

Swiateková vyhrala US Open pred dvomi rokmi.
Swiateková vyhrala US Open pred dvomi rokmi.Susan Mullane-USA TODAY Sports
Iga Swiateková (23) vlani po vypadnutí v osemfinále US Open stratila nádej na obhajobu tohto Grand Slamu. Svetová jednotka sa však pred ďalším vystúpením vo Flushing Meadows cíti oslobodená od tlaku, ktorý sa podpísal pod minuloročný neúspech.

Swiateková, šampiónka turnaja z roku 2022, bola v ostatnej edícii vyradená Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, v dôsledku čoho prišla o post svetovej jednotky, ktorý si vtedy uchmatla Aryna Sabalenková. Nezlomná Poľka sa však skonsolidovala, vyhrala koncoročný Turnaj majsteriek a získala späť prvé miesto v rebríčku WTA, ktoré si odvtedy drží.

"Minulý rok som cítila, že mám veľa vecí, ktoré musím obhájiť, napríklad pozíciu svetovej jednotky, všetky body a tiež samotný titul," povedala v novinárom v New Yorku a pokračovala:

"Mala som pocit, že mám na pleciach veľa 'batožiny'. Tento rok je to trochu iné, snažím sa len sústrediť na to, čo by som mala robiť, aby som hrala čo najlepšie. Moje očakávania nie sú v porovnaní s minulým rokom také vysoké. Budem sa sústrediť na to, aby som všetko postupne zvládla."

Napriek zisku piatich tohtoročných titulov vrátane štvrtého z French Open priznala, že má za sebou nepríjemné obdobie. Náladu jej nevylepšil ani bronz z olympijských hier či prehra so Sabalenkovou v Cincinnati.

"Bola to naozaj intenzívna sezóna, po olympiáde to nebolo ľahké. Najlepšie sa cítim, keď sa sústredím len na tréningy a na to, aby som zlepšila svoju hru, nie na výsledky. Budem sa snažiť udržať si toto myslenie a prístup," vyhlásila.

Päťnásobná grandslamová šampiónka a najvyššie nasadená hráčka turnaja začne svoje ťaženie na US Open proti kvalifikantke a čaká ju potenciálny štvrťfinálový súboj proti americkej svetovej šestke Jessice Pegulovej. Americký Grand Slam sa bude hrať od 26. augusta do 8. septembra.