Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

US Open spoznal žreb. Džabúrová sa odhlásila, Mihalíková zabojuje o finále na WTA 500

Mihalíková je krok od finále na päťstovke v Monterrey.
Mihalíková je krok od finále na päťstovke v Monterrey.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 22. augusta?

23:30 - David Goffin v prvom štvrťfinále na najvyššom okruhu od januára minulého roka zmietol Rinkyho Hijikatu 6:1, 6:3 a prvýkrát od apríla minulého roka postúpil do semifinále turnaja ATP vo Winston-Saleme. Bývalý siedmy hráč sveta vyzve o finále Lorenza Sonega.

Zostrih zápasu.
Flashscore

22:50 - Ons Džabúrová sa v tejto sezóne niekoľkokrát potýkala so zdravotnými problémami a pre zranenie vynechá nadchádzajúci US Open. Bývalá svetová dvojka a predminuloročná finalistka odstúpila z generálky vo Washingtone a v Toronte prehrala v prvom kole s Naomi Osakovou. Medzi nasadenými hráčkami je teraz Elise Mertensová, ktorá zaujme jej miesto.

22:00 - Beatriz Haddadová Maiová bude pri clevelandskom debute útočiť na prvé tohtoročné finále a zaznamenala len druhé semifinále v aktuálnej sezóne. Prvé po viac ako šiestich mesiacoch. Nasadená jednotka si vo štvrťfinále ľahko poradila s Klárou Burelovou 6:2, 6:2 a mohla by byť ďalšou súperkou Kateřiny Siniakovej, ktorú čaká súboj s domácou Peyton Stearnsovou.

21:52 - Lorenzo Sonego porazil vo Winston-Saleme Pavla Kotova 6:3, 7:5 a zabezpečil si prvú tohtoročnú semifinálovú účasť. Talian sa bude snažiť o prvú sériu troch víťazstiev v aktuálnej sezóne a prvé finále od triumfu v septembri 2022 v Métách. A to buď proti Rinkymu Hijikatovi, alebo bývalému siedmemu hráčovi sveta Davidovi Goffinovi.

Zostrih zápasu.
Flashscore

19:00 - Diego Schwartzman si zahrá svoju poslednú hlavnú súťaž na US Open. Bývalý ôsmy hráč sveta, ktorý po februárovom domácom podujatí v Buenos Aires ukončí kariéru, zdolal vo finále kvalifikácie Viliusa Gaubasa dvakrát 6:4 a trojkolovou kvalifikáciou prešiel bez straty jediného setu.

18:40 - V mužskej časti sa vydá za obhajobou zlatý medailista z Paríža Srb Novak Djokovič. Rekordného 24-násobného grandslamového šampióna čaká v 1. kole ako nasadenú dvojku kvalifikant. Jeho súper z parížskeho finále Španiel Carlos Alcaraz sa ocitol ako trojka podujatia na opačnej polovici pavúka.

18:30 - Krátko popoludní sa v New Yorku uskutočnil žreb hlavných súťaží mužskej a ženskej dvojhry na tohtoročnom US Open. V akcii bude Anna Karolína Schmiedlová, ktorá sa na úvod stretne s nenasadenou Dánkou Clare Tausonovou. V ženskom pavúku obhajuje titul Coco GauffováČítajte viac.

08:00 - Alex Michelsen pokračuje vo Winston Saleme bez straty setu. Američan zmietol Zizoua Bergsa 6:1, 6:2 a postúpil do štvrťfinále. Tam sa stretne s krajanom Christopherom Eubanksom, ktorý štartoval na divokú kartu a vyradil najvyššie nasadeného Romana Safiullina 6:3, 1:6, 7:6.

07:55 - Pablo Carreno vo Winston-Saleme, kde pred ôsmimi rokmi získal prvý zo siedmich titulov na okruhu ATP, zdolal v prvom vzájomnom zápase v osemfinále Austrálčana Aleksandara Vukica 6:3, 4:6, 6:3 a postúpil medzi najlepších osem. O prvú semifinálovú účasť od víťazstva na Masters 2022 v Montreale bude hrať s kvalifikantom Tienom Learnerom.

07:30 - Linda Nosková pokračuje na turnaji WTA 500 v mexickom Monterrey bez straty setu. Česká tínedžerka prvýkrát v kariére zdolala Číňanku Wang Si-jü, ktorej tak odplatila vyradenie z parížskej olympiády, a po výhre 6:4, 7:6 postúpila medzi najlepších osem. O semifinále sa stretne s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

03:10 - Slovenka Tereza Mihalíková spoločne s Britkou Oliviou Nichollsovou postúpili do semifinále štvorhry na turnaji WTA 500 v mexickom Monterrey. Vo štvrťfinále zdolali ukrajinsko-srbskú dvojicu Ľudmila Kičenoková, Aleksandra Kruničová 6:2, 3:6 a 10:5. V boji o finále narazia na rumunsko-čínske duo Monica Niculescuová, Chan-jü Kuo.

01:23 - Titouan Droguet predviedol v 2. kole kvalifikácie na US Open reflexívny bekhendový úder po 360-stupňovej otočke. Hoci ho priblížil na tri body k víťazstvu, šťastný úder mu výhru nepriniesol. Dvadsaťtriročný Francúz si neudržal podanie, v ďalšom geme nevyužil dva mečbaly a napokon prehral s Kanaďanom Gabrielom Diallom. V New Yorku nezopakuje úspech z minulého roka, keď pri debute v hlavnej súťaži porazil Lorenza Musettiho, ale v druhom kole ho už vyradil Jakub Menšík.

01:01 - Borna Čorič neobháji semifinále vo Winston Saleme. Deň po skalpe obhajcu titulu Sebastiana Báeza nevyužil Chorvát v treťom kole dva mečbaly proti Rinkymu Hijikatovi a prehral 6:3, 3:6, 5:7. Austrálčan, ktorému sa podarilo odplatiť vyradenie spred roka, vyzve vo štvrťfinále Belgičana Davida Goffina (H2H 0:0).

Čorič nestačil na Hijikatu.
Flashscore