Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenské finále v Bratislave. Jamrichová vyzve v boji o titul krajanku Pohánkovú

Aktualizované
Jamrichovej to pred domácim publikom svedčí.
Jamrichovej to pred domácim publikom svedčí. TASR - Jaroslav Novák
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová (17) sa po prvý raz prebojovala do finále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open. V semifinále vyradila v bratislavskom NTC piatu nasadenú Chorvátku Antoniu Ružičovú (21) 6:2, 6:4. V dueli o titul nastúpi v nedeľu proti Slovenke Mii Pohánkovej (15), ktorá vyradila najvyššie nasadenú Francúzku Oceane Dodinovú (27) 6:3, 2:6, 6:1.

Jamrichová - Ružičová 6:2, 6:4

Jamrichová postúpila do finále MM SR na tretí pokus, vlani i predvlani neuspela v semifinále. Proti Ružičovej sa prezentovala sebavedomým výkonom. V prvom sete získala od stavu 1:2 päť gemov za sebou, v dlhých výmenách predviedla viaceré ukážkové víťazne forhendy. O osude druhého dejstva rozhodol deviaty gem, v ktorom Slovenka prelomila súperkino podanie.

"Dnešný zápas hodnotím veľmi pozitívne. Od prvej loptičky som sa snažila hrať jej viac cez bekhend, lebo forhend mala oveľa agresívnejší. Mala veľmi solídnu dĺžku, takže som sa snažila od toho neodskakovať."

Jamrichovej triumf so súperkou z Chorvátska.
Jamrichovej triumf so súperkou z Chorvátska.Flashscore

"V druhom sete, keď ma rebrejkla na 3:3, tak som trochu spanikárila a začala hrať pasívne. Záver mi však vyšiel super. Už postup do finále je pre mňa také malé víťazstvo, keďže v uplynulých dvoch rokoch som skončila v semifinále," uviedla Jamrichová v rozhovore pre oficiálnu webovú stránku turnaja.

Pohánková - Dodinová 6:3, 2:6, 6:1

Pohánková zaskočila Dodinovú aktívnou hrou, kvalitne podávala a vychádzali jej aj returny. V prvom sete získala rozhodujúci brejk za stavu 4:3. V druhom dejstve mala navrch hráčka elitnej svetovej stovky, no rozhodujúci set bol jasne v réžii Pohánkovej, ktorá svojím výkonom strhla fanúšikov v bratislavskom tenisovom stánku. Na domácom turnaji dosiahla životný úspech.

"Postúpiť do finále MM SR je niečo neskutočné. Hralo sa veľmi rýchlo, snažila som sa dobre udržať na nohách. Tretí set ani neviem ako ubehol. Usilovala som sa koncentrovať na každú loptičku a užiť si to, čo sa mi podarilo."

Pohánková zdolala nasadenú jednotku.
Pohánková zdolala nasadenú jednotku.Flashscore

"Brejkla som ju dokonca dvakrát a už to dotiahla do úspešného konca. Finále proti Renči bude určite super, som rada, že sme to obe dali. Dúfam, že nás príde podporiť čo najviac fanúšikov, veď vo finále budú dve Slovenky," zaželala si Pohánková.