Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazstvo Jamrichovej, v bratislavskej akcii aj ďalšie Slovenky. Macháč pokoril Alcaraza

Jamrichová sa bude snažiť o ďalší postup.
Jamrichová sa bude snažiť o ďalší postup.TASR / Jaroslav Novák
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 10. októbra?

22:45 - Viktória Hrunčáková zvládla po boku Valerije Strachovovej zápas štvorhry v americkom Edmonde. Proti thajsko-ruskej dvojici Tararudeeová - Tichonovová sa príliš nezapotili, ich súperky skrečovali už po dvanástich minútach duelu.

20:25 - Vo štvrtkovom programe sa v Bratislave darilo aj 15-ročnej Mii Pohánkovej, ktorá triumfovala nad turnajovou štvorkou Anastasiou Zacharovovou. S ruskou reprezentantkou si poradila v dvoch setoch 6:3, 6:3.

18:49 - Prvý z dvoch štvrtkových zápasov Viktórie Hrunčákovej sa neskončil výhrou Slovenky. V Edmonde podľahla domácej hráčke Alane Smithovej po hodine a 42 minútach 2:6 a 6:7. Čaká ju ešte duel štvorhry.

18:28 - Renáta Jamrichová v Bratislave prekonala aj svoju druhú prekážku. Po Češke Kučmovej zdolala v rámci podujatia J&T Banka Slovak Open aj ruskú protihráčku Juliu Avdejevovú, s ktorou si po hodine a 50 minútach poradila pomerom 6:4, 2:6 a 6:2. V boji o postup do finále ju čaká krajanka Radka Zelníčková.

17:23 - Magdalena Frechová, ktorá získala pred pár týždňami v Guadalajare svoj premiérový titul z turnajov WTA, si na prebiehajúcom podujatí vo Wu-chane na 16. pokus pripísala svoj prvý skalp hráčky z TOP 10 (proti Emme Navarrovej) a po víťazstve 6:3, 6 :2 nad Beatriz Haddadovou Maiaovou premiérovo v kariére prešla do štvrťfinále na prestížnych tisíckach. Poľka vyzve nasadenú jednotku Arynu Sabalenkovú.

15:11 - Aryna Sabalenková mala v osemfinále tisícky vo Wu-chane namále, ale nakoniec v tomto dejisku vyhrala aj svoj 14. zápas. Nasadená jednotka zdolala po dvoch hodinách 1:6, 6:4, 6:0 tento rok skvele hrajúcu Juliu Putincevovú. Šampiónka posledných dvoch ročníkov 2018 a 2019 vo štvrťfinále narazí na Beatriz Haddadovú Maiaovú alebo Magdalenu Frechovú.

Štatistiky Sabalenkovej obratu.
Štatistiky Sabalenkovej obratu.Flashscore

14:52 - Katarína Kužmová a Nina Vargová triumfovali v zápase proti dvojici Hindová - Kubanová. Na bratislavskom harde si s českým párom poradili po hodine a 43 minútach výsledkom 6:7, 6:3 a 10:4.

14:35 - Tomáš Macháč si vo štvrťfinále na Masters v Šanghaji po vynikajúcom a agresívnom výkone vyšliapol na úradujúceho víťaza dvoch Grand Slamov a 12 zápasov neporazeného Carlosa Alcaraza, ktorého zdolal 7:6, 7:5. Postúpil tak do svojho najväčšieho semifinále v kariére. Rodák z Berouna sa v ňom stretne so svetovou jednotkou Jannikom Sinnerom.

Zostrih zápasu Alcaraz - Macháč.
Flashscore

14:10 - Radka Zelníčková zvládla svoje prvé štvrtkové vystúpenie v Bratislave. Na turnaji J&T Banka Slovak Open si za hodinu a 21 minút poradila s francúzskou oponentkou Chloe Paquetovou pomerom 7:5 a 6:1. Popoludní ju ešte čaká deblový duel.

11:45 - Antukový kráľ sa definitívne lúči. Majiteľ 22 grandslamových titulov Nadal oznámil koniec kariéry.

11:40 - Čeng Čchin-wen po dva a pol hodine boja zdolala v osemfinálovom dueli na domácom podniku WTA 1000 vo Wu-chane 5:7, 6:3, 6:0 Leylah Fernandezovú a pokračuje v úspešnom debute v hlavnej súťaži tohto podujatia. Vo štvrťfinále nastúpi na zápas s kolegyňou z TOP 10 rebríčka a ďalšou grandslamovou finalistkou Jasmine Paoliniovou.

10:50 - Šéf Austrálčan Open Craig Tiley očakáva návrat Nicka Kyrgiosa na úvodný Grand Slam sezóny. Povedal to televízii Channel Nine. Dvadsaťdeväťročný austrálsky tenista tento rok ani vlani v Melbourne neštartoval. V posledných dvoch rokoch odohral na okruhu len jeden singlový zápas vlani v júni, pretože ho trápia zranenia kolena, chodidla a zápästia. Jeho príspevky na sociálnych sieťach však naznačujú, že sa snaží dostať späť do formy.

10:35 - Jannik Sinner ešte zhruba pred rokom prehrával s Daniilom Medvedevom 0:6 na zápasy, avšak počas stále trvajúceho životného obdobia vyhral s Rusom sedem z ôsmich súbojov a vzájomnú bilanciu tak vyrovnal na 7:7. Aktuálny líder rebríčka sa radoval vo štvrťfinále na prebiehajúcom Masters v Šanghaji, kde bez straty servisu proti zdravotne indisponovanému rivalovi dominoval 6:1, 6:4. V semifinále môže stretnúť Carlosa Alcaraza, ktorého čaká duel s Tomášom Macháčom.

Zostrih zápasu Sinner - Medvedev.
Flashscore

10:21 - Jasmine Paoliniová zvládla aj svoj druhý zápas v rámci debutu na tisícke vo Wu-chane v dvoch setoch. Úradujúca finalistka dvoch Grand Slamov a svetová šestka zdolala v osemfinále 6:3, 6:2 Eriku Andrejevovú a po troch mesiacoch prešla do štvrťfinále. Na semifinálovú účasť bude útočiť proti domácej Čeng Čchin-wen alebo Leylah Fernandezovej.

08:48 - Jessice Pegulovej sa po US Open prestalo dariť a na oboch čínskych tisíckach skončila už v osemfinálovej fáze. Svetová trojka nestačila vo Wu-chane 3:6, 5:7 na domácu Wang Sin-jü, ktorá zaznamenala svoje iba druhé tohtoročné štvrťfinále a prvé kariérne na akciách väčších ako WTA 250. Na druhý skalp hráčky z TOP 10 sa Číňanka pokúsi nadviazať v súboji s Jekaterinou Alexandrovovou.

08:28 - Viktória Hrunčáková má pred sebou deň s dvomi zápasmi. V americkom Edmonde sa najprv ukáže v singlovom súboji proti domácej Alane Smithovej, následne ju po boku Valerije Strachovovej čaká zápas štvorhry proti thajsko-ruskej dvojici Tararudeeová - Tichonovová.

08:15 - Podujatie J&T Banka Slovak Open opäť ponúkne viacero domácich nádejí. Na bratislavskom harde sa znovu ukáže Renáta Jamrichová, ktorú čaká súboj s ruskou protihráčkou Juliou Avdejevovou. Na dvorec zamieri aj Mia Pohánková, keď vyzve nasadenú štvorku Anastasiu Zacharovovú. Radka Zelníčková absolvuje dva zápasy - v dvojhre proti Francúzke Paquetovej a vo štvorhre po boku Poliny Iatcenkovej nastúpi v súboji s francúzsko-švajčiarskym duom Lechemiová - Perrinová. Deblové vystúpenie majú pred sebou aj Katarína Kužmová a Nina Vargová, ktoré si zahrajú proti českej dvojici Hindová - Kubanová.

07:43 - Jekaterina Alexandrovová vo Wu-chane zničila v osemfinále tisícky 6:1, 6:1 kvalifikantku Hailey Baptisteovú a po suverénnej výhre nad premožiteľkou úradujúcej wimbledonskej šampiónky Barbory ​​Krejčíkovej prešla do štvrťfinále. Ruska, ktorá zvládla všetkých päť predchádzajúcich štvrťfinálových duelov v prebiehajúcej sezóne, si o semifinále zahrá s Wang Sin-jü alebo Jessicou Pegulovou.

07:20 - Richard Gasquet v rozhovore pre denník L'Équipe oznámil, že v budúcom roku na domácom French Open ukončí úspešnú kariéru. Tridsaťosemročný francúzsky veterán to v rebríčku ATP dotiahol na siedme miesto, na najvyššom okruhu pozbieral 16 titulov a na Grand Slamoch bol najďalej v semifinále na Wimbledone 2007 i 2015 a na US Open 2013.

07:08Magda Linetteová sa len pred dvoma týždňami v Pekingu dočkala svojej prvej tohtoročnej víťaznej série na betónoch a teraz sa jej to podarilo na dvoch turnajoch po sebe, pričom vo Wu-chane dosiahla na svoje premiérové štvrťfinále na prestížnych podnikoch WTA 1000. Tridsaťdvaročná hráčka zdolala v osemfinále 6:2, 6:3 svetovú jedenástku Darju Kasatkinovú a vo štvrťfinále vyzve osem zápasov neporazenú Coco Gauffovú.

07:00 - Coco Gauffová pokračuje v neporaziteľnosti pod vedením nového kouča Matta Dalyho. V tomto roku vyhrala aj svoj ôsmy zápas na čínskej pôde. Američanka, ktorá dorazila na debut vo Wu-chane po triumfe na predchádzajúcej tisícke v Pekingu, si po Viktórii Tomovovej suverénne poradila aj s Martou Kosťukovou a po víťazstve 6:4, 6:1 postúpila do štvrťfinále. V ňom sa šampiónka minuloročného US Open stretne s Magdou Linetteovou.