Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz je odhodlaný obhájiť titul: Chcem vyhrať každý turnaj, Wimbledon je výnimočnejší

Mladý Španiel znovu verí vo svoje schopnosti.
Mladý Španiel znovu verí vo svoje schopnosti.Reuters
Carlos Alcaraz (21) sa po triumfe na Roland Garros prebojoval medzi grandslamovú elitu a na Wimbledon pricestuje s nádejou, že si ešte viac upevní svoje miesto. Výrazne by mu k tomu pomohla jeho prvá obhajoba titulu, ktorú môže dokonať na kurtoch v All England Clube.

Prekonal problémy s predlaktím a získal svoj prvý titul na French Open, čím napodobnil velikánov ako Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovič a Andre Agassi, ktorí zvíťazili na antuke, harde aj tráve. Alcarazov triumf v Paríži nasledoval po prelomovom zisku trofeje na US Open 2022 a epickom víťazstve vo Wimbledone pred 12 mesiacmi.

Posledný menovaný úspech vynikal hlavne spôsobom, akým sa Alcaraz rýchlo adaptoval na svoj najmenej obľúbený povrch. "Na tráve mám v zásobe viac zápasov a vďaka skvelým minuloročným výkonom v Queen's Clube a vo Wimbledone trochu viem, ako hrať a chápať hru na tráve," povedal talent, ktorý vo vlaňajšom wimbledonskom finále zdolal Djokoviča v piatich setoch.

"Som vyzretejší, keď hrám na tomto povrchu. Na prvom tréningu, ktorý som tu absolvoval, nebol môj pohyb taký dobrý ako vlani, ale je to pomalý proces. Musím byť naozaj sústredený na každom tréningu a zápase," uviedol.

Alcaraz obdarený forhendovým delom a celoplošným štýlom, ktorý často dokáže ohromiť aj tých najlepších, bude v All England Clube patriť k favoritom napriek tomu, že jeho obhajoba titulu v Queen's Clube sa predčasne skončila. V osemfinále bol zdolaný domácim Jackom Draperom, ale prisľúbil, že 1. júla sa na wimbledonské trávniky vráti silnejší.

"Je ťažké vyrovnať sa s prehrou, ale myslím si, že je to súčasť nášho života. Po prehrách si musíte zobrať pozitívne a aj negatívne veci, aby ste sa zlepšili na ďalšom turnaji. Momentálne som hladný len po tom, aby som bola lepší," povedal Alcaraz, ktorý má na tráve bilanciu 17:3.

"Veľmi sa teším na začiatok Wimbledonu. Naozaj chcem vyhrať každý titul a Wimbledon je ešte výnimočnejší. Mám čas a teším sa, že začnem prvý zápas na centrálnom dvorci," uzavrel svetová trojka.