Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz mal problém udržať si nervy na uzde, na finále s Djokovičom sa cíti pripravený

Alcaraz sa usiluje o svoj štvrtý grandslamový titul.
Alcaraz sa usiluje o svoj štvrtý grandslamový titul.Reuters
Carlos Alcaraz (21) mal v piatkovom semifinálovom zápase Wimbledonu proti Daniilovi Medvedevovi (28) v prvom sete istú dávku trémy. Španiel povedal, že následne sa mu podarilo upokojiť nervy a otočiť zápas, čím si pripravil finálovú odvetu s Novakom Djokovičom (37).

Medvedev získal úvodný set v tajbrejku, nevyspytateľný Alcaraz sa snažil nájsť konzistenciu. Mladík sa prebojoval späť do duelu a nakoniec zvíťazil 6:7, 6:3, 6:4, 6:4. Trojnásobný grandslamový šampión v minulosti hovoril o tom, že niekedy má problém udržať si nervy na uzde.

Priznal, že proti ruskému súperovi musel kontrolovať svoje emócie, aby živil nádej na obhajobu wimbledonského titulu: "Samozrejme, že mať nervy je normálne, ale musíte ich kontrolovať. Keď nie, je ťažké hrať svoj najlepší tenis alebo zvládať situácie. Presne to sa mi stalo v prvom sete."

"Mal som problém hrať gemy pri svojom servise pokojne. Bol som v zhone, nervózny. Daniil vyzeral, že zápas kontrolujePo prvom sete, aj keď som ho prehral, som sa upokojil a začal som hrať lepšie a cítiť, že ma to bude baviť. Potom už som bol schopný predvádzať svoj najlepší tenis," vysvetlil.

Tretí nasadený Alcaraz sa stretne s Djokovičom v repríze minuloročného wimbledonského finále, v ktorom Španiel triumfoval po piatich setoch. Táto dvojica sa doposiaľ stretla päťkrát, pričom 24-násobný grandslamový víťaz vyhral tri z týchto duelov.

"Viem, aký to bude pocit hrať proti Djokovičovi. Niekoľkokrát som proti nemu hral na Grand Slamoch aj vo finále Masters 1000. Viem, čo musím urobiť. Som si istý, že on tiež vie, čo musí vymyslieť, aby ma porazil. Bude to naozaj zaujímavé. Som však pripravený prijať túto výzvu a urobiť to kvalitne," vyjadril sa pred dôležitou bitkou.

Alcaraz - Djokovič (nedeľa, 15:00)