Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz odštartoval úspešne obhajobu na Wimbledone, Sinner potreboval na postup štyri sety

Aktualizované
Carlos Alcaraz nastúpi na obhajobu svojho wimbledonského titulu.
Carlos Alcaraz nastúpi na obhajobu svojho wimbledonského titulu.AFP
Carlos Alcaraz (21) úspešne začal obhajobu minuloročného triumfu na Wimbledone. Čerstvý víťaz French Open mal s kvalifikantom Markom Lajalom (21) oveľa viac práce, ako sa očakávalo. S estónskym outsiderom prehrával v dvoch z troch setov o brejk, ale napokon súpera z tretej stovky rebríčka zdolal po takmer dvaapolhodinovej bitke 7:6, 7:5, 6:2. Jannik Sinner (22) zvládol prvý grandslamový zápas v pozícii svetovej jednotky. Talian v prvom kole vyradil Yannicka Hanfmanna (32) 6:3, 6:4, 3:6, 6:3.

Alcaraz - Lajal 7:6, 7:5, 6:2

Carlos Alcaraz vlani v päťsetovom wimbledonskom finále zdolal Novaka Djokoviča a predpokladalo sa, že bude dominovať mužskému okruhu. Španielsky mladík však získal ďalší titul až tento rok v Indian Wells a napokon si splnil detský sen - triumfoval na French Open, kde vo veku 21 rokov získal tretiu grandslamovú trofej.

Vlani vyhral všetkých 12 zápasov na tráve a pred niekoľkými týždňami na tomto povrchu prvýkrát obhajoval titul v Queen's Clube, kde nečakane prehral v druhom kole s Jackom Draperom. Aj obhajobu vo Wimbledone začal víťazstvom bez straty setu, no s outsiderom z tretej stovky rebríčka a kvalifikantom Markom Lajalom mal oveľa viac práce, ako sa očakávalo.

V úvodných dvoch setoch prekvapujúco ako prvý stratil podanie Alcaraz, no veľmi dobre hrajúcemu Estóncovi nedovolil potvrdiť brejk a zakaždým mal v tesnom závere navrch. V poslednom sete nenechal nič na náhodu, odštartoval brejkom a Lajalovi povolil len dva gemy.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Ak nepočítame skreč na začiatku sezóny v Riu de Janeiro, aj na ôsmom tohtoročnom turnaji zvládol otvárací zápas. Navyše si udržal neporaziteľnosť v prvom kole grandslamových turnajov, keď bilanciu vylepšil na 14:0.

Alcaraz je takmer stopercentný aj v druhom kole štyroch najväčších turnajov. V tejto fáze neuspel len pri debute na Australian Open 2021 proti Mikaelovi Ymerovi a o niekoľko mesiacov neskôr vo Wimbledone v dueli s Daniilom Medvedevom.

Pri štvrtom štarte na posvätnej londýnskej tráve a snahe o tretiu účasť v druhom týždni trávnatého majoru nastúpi proti Aleksandarovi Vukicovi alebo Sebastianovi Ofnerovi.

Sinner - Hanfmann 6:3, 6:4, 3:6, 6:3

Jannik Sinner prežíva životnú sezónu a dosahuje na tie najvyššie tenisové méty. V januári získal prvý grandslamový titul na Australian Open a po semifinále na Roland Garros sa stal prvým Talianom v histórii na čele rebríčka.

Sinner má tento rok skvelú bilanciu 41-3 a darí sa mu aj na tráve, kde je v tomto ročníku stále neporazený. Ako generálku na slávny Wimbledon si vybral päťstovku v Halle, odkiaľ si odniesol jednu zo štyroch trofejí v tomto roku.

Pokračuje vo víťaznej sérii na najrýchlejšom povrchu aj v All England Clube, kde v úvodnom zápase na kurte číslo jeden zdolal Nemca Yannicka Hanfmanna.

Talian pripustil problémy iba v treťom sete, keď si dvakrát neudržal podanie, manko 0:4 nedotiahol a set prehral. Vo zvyšných troch Sinner ani raz nezaváhal na servise a úspešne vykročil za obhajobou minuloročného semifinále. V druhom kole sa stretne s krajanom Matteom Berrettinim, ktorý je špecialistom na trávu a v roku 2021 si tu zahral finále.