Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz sa vyhol ďalšiemu päťsetovému zápasu, Sinner nestratil ani set

Aktualizované
Carlos Alcaraz bol vo Wimbledone blízko k ďalšej päťsetovej bitke.
Carlos Alcaraz bol vo Wimbledone blízko k ďalšej päťsetovej bitke.AFP
Carlos Alcaraz (21) mal aj v štvrtom zápase na Wimbledone problémy. V treťom kole, v ktorom bol tajbrejk od konca na turnaji, prežil päťsetovú bitku s Francesom Tiafoem a ďalší päťsetový duel mu hrozil v osemfinále s Ugom Humbertom (26). Minuloročný šampión napokon zvíťazil 6:3, 6:4, 1:6, 7:5. Medzi najlepšiu osmičku sa dostal ďalší z favoritov - Jannik Sinner (22). Svetová jednotka uspela s Benom Sheltonom (21) 6:2, 6:4, 7:6.

Alcaraz - Humbert 6:3, 6:4, 1:6, 7:5

Carlos Alcaraz bude musieť v najbližších dňoch tvrdo pracovať na stabilite výkonov, ak chce obhájiť vlaňajší wimbledonský triumf. Španielsky supertalent nepredviedol úplne presvedčivé predstavenie ani v osemfinále proti Ugovi Humbertovi. V predchádzajúcom kole s Francesom Tiafoeom bol len tajbrejk od ukončenia turnaja, tentoraz sa však päťsetovej bitke vyhol.

Až do stavu 2:0 na sety mal zápas úplne pod kontrolou, teda až na jeden gem, v ktorom likvidoval štyri brejkbaly. Od začiatku tretej sady sa však minuloročný šampión začal trápiť na servise, dokonca ho stratil štyrikrát za sebou a v treťom dejstve získal iba jeden gem.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Jeho problémy na vlastnom podaní pokračovali aj v ďalšom sete, keď dvakrát neudržal náskok brejku a za stavu 3:4 čelil sérii troch brejkbalových hrozieb. Kritický moment, ktorý mohol viesť k ďalšiemu päťsetovému súboju však zvládol a vo zvyšku priebehu mal po dlhšom útlme spôsobenom aj skvelým výkonom Francúza navrch.

Alcaraz sa nevyhol komplikáciám ani vo štvrtom dueli na tohtoročnom Wimbledone. Problémy mal aj v úvodných dvoch kolách proti outsiderom Markovi Lajalovi a Aleksandarovi Vukicovi, no v nich nepripustil stratu setu.

Vo Wimbledone štartuje bývalý líder rebríčka, ktorému k skompletizovaniu zbierky grandslamových trofejí chýba už len titul z Australian Open, štvrtýkrát v kariére. Vlani sa po prvý raz dostal do štvrťfinále a napokon to dotiahol až na vrchol, keď vo finálovej päťsetovej bitke zdolal Novaka Djokoviča. Na siedmom grandslame v rade, na ktorom sa zúčastnil, skončil minimálne medzi osmičkou najlepších.

V utorok sa pokúsi vylepšiť bilanciu 5-3 v grandslamových štvrťfinále. O postup medzi najlepších štyroch sa bude usilovať proti nie príliš obľúbenému súperovi Tommymu Paulovi. S Američanom má bilanciu 2-2, vlani s ním prehral v Toronte.

Vo Wimbledone nadväzuje Paul na prvý triumf na tráve, ktorý získal v generálke v Queen's Clube. Americký tenista zdolal bývalého semifinalistu Roberta Bautistu 6:2, 7:6, 6:2, zaznamenal deviate víťazstvo za sebou a vylepšil svoje wimbledonské maximum.

Sinner – Shelton 6:2, 6:4, 7:6

Jannik Sinner mal výraznejšie problémy len v druhom kole proti bývalému finalistovi a krajanovi Matteovi Berrettinimu, keď v troch zo štyroch setov prehrával o brejk. Odvtedy opäť nastolil dominanciu. V osemfinále nastúpil proti Benovi Sheltonovi, ktorý nemal v posledných dňoch žiadne voľno pre zlé počasie a vo všetkých troch úvodných kolách musel ísť do piatich setov.

Aktuálny líder rebríčka si za hodinu a pár minút vypracoval vedenie 2:0 na sety. Podobne ako vo väčšine predchádzajúcich zápasov mal problémy len v tretej sade, keď sebavedomého Američana pustil do brejkového náskoku, ale stav 1:4 zlikvidoval. Napriek tomu musel odvrátiť štyri setbaly, z toho tri v tajbrejku, ktorý po dvojchybe súpera vyhral 11:9.

Úradujúci šampión Australian Open práve vlani vo Wimbledone prvýkrát v kariére postúpil do semifinále grandslamového turnaja a odrazil sa k životnému obdobiu, ktoré trvá od skončenia vlaňajšieho US Open. V tejto sezóne má fantastickú bilanciu 42-3, všetky tri neúspechy zaznamenal až v semifinálovej fáze. Do štvrťfinále Wimbledonu sa dostal tretí rok po sebe a je prvým talianskym trojnásobným štvrťfinalistom tohto turnaja.

Na grandslamových turnajoch prehral úvodné štyri štvrťfinále, ale vo všetkých troch nasledujúcich uspel. O vyrovnanie wimbledonského maxima bude bojovať s minuloročným semifinalistom Daniilom Medvedevom. Medveděvovi v osemfinále za stavu 5:3 z jeho pohľadu skrečoval súboj Grigor Dimitrov, ktorý sa pošmykol a zranil si koleno. Ruský tenista má proti Sinnerovi vzájomnú bilanciu 6-5, ale prehral s ním posledných päť duelov.