Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz v semifinále opäť vyzrel na Medvedeva, čaká na neho Djokovič

Aktualizované
Alcaraz je krok od úspešnej obhajoby trofeje.
Alcaraz je krok od úspešnej obhajoby trofeje.Profimedia
Carlos Alcaraz (21) pokračuje vo Wimbledone na ceste za obhajobou minuloročného titulu. Španiel opäť porazil v semifinále Daniila Medvedeva (28), proti ktorému musel otáčať stav zápasu. Jediná výhra delí rodáka z El Palmaru od premiérovej obhajoby Grand Slamu. V nedeľnom finále vyzve rovnako ako minulý rok Novaka Djokoviča (37).

Medvedev - Alcaraz 7:6, 3:6, 4:6, 4:6

Alcaraz sa na tohtoročnom Wimbledone zlepšuje každým zápasom a stále je na najlepšej ceste obhájiť minuloročný triumf. V semifinále proti Medvedevovi sa na začiatku trápil, ale po prehratom prvom sete predviedol presvedčivý výkon.

Španiel mal rovnako ako v predchádzajúcom zápase pomalší rozjazd aj v boji o postup do finále. V prvom dejstve dvakrát stratil podanie a pre nevynútené chyby a mizernú úspešnosť prvého servisu prehrával v úvodnom sete 2:5. Stav sa mu podarilo vyrovnať a sadu doviedol do tajbrejku. V skrátenej hre však uhral iba jeden bod a prehrával 0:1 na sety.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

V druhej časti získal podanie súpera ako prvý Alcaraz, keď po forhendovom prehode oslavoval tretí brejk a zvýšil na 3:1. Náskok si udržal a stav zápasu vyrovnal. Mladík lepšie začal aj tretí set, presnou hrou si zaistil výhodu brejku a Rusa dostával pod tlak takmer pri každom jeho servise. Vďaka zlepšeniu na vlastnom podaní, pri ktorom stratil za celý tretí set iba päť bodov, si Alcaraz zaistil vedenie 2:1 na sety.

Španiel začal štvrté dejstvo brejkom, ale hneď potom stratil svoje podanie. Späť ho získal v siedmej hre, vedenie si udržal až do konca a po premenení prvého mečbalu sa pod otvorenou strechou centrálneho dvorca tešil z postupu do svojho druhého finále v All England Clube.

"Snažil som sa nehrať s ním dlhé výmeny, chodil som k sieti, ako to len šlo. Hral som svoju hru. Bolo to ťažké, pretože on je ako múr," komentoval Alcaraz svoj herný plán v rozhovore na kurte.

"Mám pocit, že už tu nie som nováčik. Viem, aké to je postúpiť tu do finále. Bol som v tejto pozícii. Budem sa snažiť robiť veci, ktoré mi pomohli vlani. Pokúsim sa byť lepším hráčom a snáď všetko bude fungovať," doplnil obhajca titulu.

Majiteľ troch grandslamových vavrínov tak postúpil znova po roku do finále Wimbledonu a bude sa usilovať o premiérové ​​obhájenie grandslamového titulu. Alcaraz predĺžil svoju neporaziteľnosť na major podujatiach na 13 súbojov, rovnakú víťaznú sériu má aj v All England Clube. Medvedev prehral aj druhé wimbledonské semifinále a naďalej čaká na druhý titul z turnajov veľkej štvorky.

Musetti – Djokovič 4:6, 6:7, 4:6

Djokovič ukončil čakanie na svoje prvé tohtoročné finále. Skúsený Srb to dokázal len mesiac po operácii kolena na najslávnejšom turnaji sveta Wimbledone, kde ho v semifinále nezastavil ani taliansky mladík Lorenzo Musetti.

Srb si 3. júna v osemfinále French Open roztrhol meniskus v pravom kolene a o dva dni neskôr podstúpil operáciu. Hoci sa to vtedy zdalo ako utópia, srbský tenista aj vo veku 37 rokov dokázal už po štyroch týždňoch nastúpiť na Wimbledon a následne preplávať pavúkom až do finále na londýnskej tráve.

Druhý hráč sveta stratil v piatich dueloch len dva sety vďaka priaznivému žrebu a odstúpeniu Alexa de Minaura. V semifinále s Talianom sa dostal do problémov len na začiatku druhého setu, keď si neudržal podanie. Po obrate na 1:3 však zvládol tajbrejk a napokon zvíťazil.

Djokovič vyhral wimbledonské semifinále deviatykrát v rade a postúpil do svojho 13. semifinále na tráve All England Clubu, čím vyrovnal rekord Rogera Federera. So Švajčiarom môže tento rok vyrovnať krok aj v počte triumfov (8). Svojím 38. grandslamovým finále posunul vlastný rekord. O ďalší stupienok sa oddialil Federerovi (31), Rafaelovi Nadalovi (30) a Ivanovi Lendlovi (19).

"Nechcem sa zastaviť pred finále. Dúfam, že tú trofej budem mať v rukách. Alcaraz je dokonalý hráč. V kariére získa ešte veľa Grand Slamov. Musím dostať zo seba to najlepšie, aby som nad ním zvíťazil," povedal Djokovič po zápase.