Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bučanie alebo povzbudzovanie Runeho? Vy mi ublížiť nemôžete, odkázal Djokovič fanúšikom

Djokovič po postupe do štvrťfinále kritizoval obecenstvo.
Djokovič po postupe do štvrťfinále kritizoval obecenstvo.Profimedia
Napriek hladkému postupu do štvrťfinále Wimbledonu bol Novak Djokovič (37) po výhre nad Holgerom Runem (21) naštvaný na divákov. Časť z nich na centrálnom kurte v bezprostrednom rozhovore po zápase obvinil sedemnásobný šampión z nedostatku rešpektu.

Druhý nasadený Djokovič zdolal v osemfinále turnajovú pätnástku Runeho za dve hodiny 6:3, 6:4, 6:2, ale v rozhovore na kurte o svojom dominantnom výkone prakticky nehovoril. Nahnevane sa namiesto toho pustil do divákov, ktorí povzbudzovali jeho súpera hlasno pretiahnutým "Ruuuuuune", ktoré znie podobne ako "boooooo", teda výraz vyjadrujúci nevôľu.

"Všetkým fanúšikom, ktorí preukázali rešpekt a vydržali tu do noci: Ďakujem vám z hĺbky srdca. Cením si to. A všetkým tým, ktorí sa rozhodli nerešpektovať hráča, v tomto prípade mňa, prajem dobrúúúúú noc. Dobrúúúú noc," zopakoval Djokovič s pretiahnutým "o" v pozdrave "Good night", aby to pripomínalo bučanie.

Keď sa mu moderátor snažil naznačiť, že fanúšikovia len skandovali Runeho meno, Djokovič s ním dôrazne nesúhlasil. "To neberiem. Viem, že fandili Runemu, ale je to tiež výhovorka pre to, aby mohli bučať. Pozrite, hrám na tour cez 20 rokov, takže poznám všetky tieto triky. Viem, ako to funguje. Ale to je v pohode. Sústredím sa na rešpektujúcich ľudí, ktorí si zaplatili za lístok na zápas a milujú tenis," povedal Srb po postupe do svojho 15. wimbledonského štvrťfinále.

"Hral som už v oveľa nepriateľskejších prostrediach, to mi verte. Vy mi ublížiť nemôžete," odkázal divákom 24-násobný grandslamový šampión, ktorý po premenenom mečbale možno posmešne predstieral s raketou hru na husle.

"Keď mám pocit, že diváci prekročia hranicu, konám. Svoje slová ani činy na kurte neľutujem," povedal na tlačovej konferencii Djokovič, ktorý sa v stredu vo svojom 60. grandslamovom štvrťfinále stretne s Austrálčanom Alexom de Minaurom.

Rune - Djokovič 3:6, 4:6, 2:6