Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič má jasno: Ak nebudem môcť hrať naplno, šancu na Wimbledone dám iným

Aktualizované
Djokovič plánuje hrať len vtedy, ak sa bude cítiť stopercentne fit.
Djokovič plánuje hrať len vtedy, ak sa bude cítiť stopercentne fit.AFP
Srbský tenista Novak Djokovič (37) necelé tri týždne po operácii kolena pokračuje v príprave na Wimbledon, ale na londýnskej tráve bude hrať len v prípade, že bude mať šancu na úspech. Víťaz 24 grandslamových turnajov to povedal pre BBC a dodal, že rekonvalescencia zatiaľ prebieha podľa plánu. Wimbledon, na ktorom by mal Djokovič obhajovať minuloročnú finálovú účasť, sa začína v pondelok.

Djokovič sa nechal počuť: "Na Wimbledon som neprišiel len preto, aby som si zahral niekoľko kôl. Ak budem vedieť, že môžem hrať blízko svojho najlepšieho výkonu alebo naplno, nastúpim. A ak nie, dám šancu niekomu inému."

Rodák z Belehradu si v osemfinále French Open proti Argentínčanovi Franciscovi Cerundolovi zranil pravé koleno. Následne odstúpil z turnaja, na ktorom obhajoval titul, a podstúpil operáciu menisku.

"Rehabilitácia sa každým dňom uberá správnym smerom a je to opäť o niekoľko percent lepšie a lepšie. To je niečo, čo mi dáva nádej a povzbudzuje ma, aby som pokračoval. Beriem veci krok za krokom. Ešte netlačím na sto percent, ale verím, že to príde v najbližších dňoch," poznamenal.

Srbský tenista, ktorý čaká na svoj prvý titul v sezóne, môže na Wimbledone uspieť už po ôsmy raz. Zároveň sa usiluje o rekordný 25. grandslamový triumf, čím by sa osamostatnil na čele historického rebríčka pred Austrálčankou Margaret Courtovou. Vlani vyhral tri Grand Slamy, neuspel iba na Wimbledone, kde ho vo finále zdolal Španiel Carlos Alcaraz.