Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič musel otáčať, ďalej ide aj Fritz. Collinsovej pomohol dážď

Dážď trápi Wimbledon aj v sobotu.
Dážď trápi Wimbledon aj v sobotu.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 6. júla?

22:40 - Sobotňajší program v All England Clube uzavrel Novak Djokovič, ktorý doplnil šestnásť wimbledonských osemfinalistov. Sedemnásobný šampión zdolal v treťom kole Austrálčana Alexeja Popyrina 4:6, 6:3 6:4 7:6 a šestnástykrát postúpil na trávnatom grandslame do osemfinále. Súperom 37-ročného Srba bude dánsky mladík Holger Rune.

22:35 - Taylor Fritz v All England Clube tesne pred súmrakom zdolal Čiľana Alejandra Tabilu, s ktorým v treťom vzájomnom stretnutí nestratil ani set - 7:6, 6:3, 7:5. Druhýkrát na londýnskom grandslame postúpil do osemfinále. O vyrovnanie vlaňajšieho maxima si americký tenista zahrá s Alexandrom Zverevom, ktorému môže odplatiť vyradenie z edícií 2018 a 2021.

22:30 - Holger Rune zdolal vo Wimbledone Francúza Quentina Halysa 1:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:1. Posledný set a pol sa presunul na kurt č. 1 pod zatiahnutú strechu. Prvýkrát v kariére zvrátil nepriaznivý stav 0:2 na sety a zlepšil svoju päťsetovú zápasovú bilanciu na 4-3. Dvadsaťjedenročný Dán sa o možnosť obhájiť vlaňajší výsledok, dosiahnuť celkovo štvrté grandslamové štvrťfinále a vyrovnať svoje maximum na majors stretne s Novakom Djokovičom.

21:45 - Danielle Collinsová porazila v Londýne Beatriz Haddadovú Maiovú z Brazílie dvakrát 6:4 po tom, ako jej výrazne pomohli dve prestávky spôsobené dažďom. V prvom sete sa prvýkrát prestalo hrať za stavu 0:4, ale po návrate na kurt získala Američanka deväť gemov v rade a viedla 6:4 a 3:0. Následne sa však začala opäť trápiť, kým za stavu 6:4, 3:3 a 0:30 opäť začalo pršať. Po druhom reštarte si napokon podržala servis, vyhrala tri zo štyroch gemov a mohla sa tešiť z premiérového postupu do wimbledonského osemfinále. Tam sa 30-ročná tenistka, ktorá po sezóne ukončí kariéru, stretne s Barborou Krejčíkovou.

21:35 - Lorenzo Musetti v zápase na londýnskej tráve prerušovanom dažďom zdolal Argentínčana Francisca Comesana 6:2, 6:7, 7:6, 6:3. V tomto roku si vylepšil bilanciu na 9-2 a postupom do osemfinále vyrovnal grandslamové maximum z French Open 2021 a 2023. Dvadsaťdvaročný Talian bude hrať o svoj najlepší výsledok na Majors proti Francúzovi Giovannimu Mpetshimu Perricardovi, ktorého zdolal pred mesiacom v Stuttgarte.

21:05 - Kazašská tenistka Jelena Rybakinová na tráve All England Clubu v prvom vzájomnom súboji dvoch grandslamových šampióniek zdemolovala Dánku Caroline Wozniackú 6:0, 6:1 a aj pri štvrtom štarte vo Wimbledone nechýba v osemfinále. Šampiónka z roku 2022 sa v ňom stretne s Ruskou Annou Kalinskou.

19:40 - Daniil Medvedev zdolal Nemca Jana-Lennarda Struffa 6:1, 6:3, 4:6, 7:6 v dueli prerušovanom dažďom rozdelenom do dvoch dní na londýnskej tráve. Tretí rok po sebe postúpil do osemfinále Wimbledonu. Tam na minuloročného semifinalistu čaká bývalý juniorský šampión Grigor Dimitrov z Bulharska.

19:23 - Ženská tenisová jednotka Iga Swiateková končí na tohtoročnom Wimbledone už v 3. kole. Poľka nezvládla súboj o postup do osemfinále s Kazaškou Juliou Putincevovou, s ktorou prehrala 6:3, 1:6 a 2:6. Swiateková potvrdila, že trávnatý grandslam nemá príliš v láske, keďže jej maximom zostáva štvrťfinále z roku 2023. Putincevovú, ktorá je v rebríčku na 35. mieste, čaká v boji o štvrťfinále Lotyška Jelena Ostapenková. Čítajte viac.

18:16 - Londýnsky All England Club zasiahla napriek priaznivej predpovedi ďalšia krátka dažďová prehánka. Všetky duely na kurtoch bez zaťahovacej strechy boli prerušené a mali by pokračovať za menej ako hodinu.

17:14 - Alexander Zverev nestratil vo Wimbledone set a podanie ani s tretím súperom. Pod zatiahnutou strechou na centrálnom dvorci zdolal domáceho Camerona Norrieho 6:4, 6:4, 7:6 (17:15), hoci v piatej hre druhého setu sa po šprinte k sieti pošmykol a bolestivo si poranil ľavé koleno. O prvé štvrťfinále na tráve v All England Clube sa 27-ročný Nemec stretne buď s Alejandrom Tabilom, alebo Taylorom Fritzom. Čítajte viac.

16:55 - Ben Shelton pri premiére v treťom kole Wimbledonu zdolal Kanaďana Denisa Shapovalova 6:7, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2 a po tretí raz na grandslamovom turnaji postúpil medzi 16 najlepších. Dvadsaťjedenročný Američan sa o udržanie neporaziteľnosti v osemfinálovej fázy na grandslamoch stretne so svetovou jednotkou Jannikom Sinnerom (H2H 1:2).

16:40 - Jelena Ostapenková zmietla z kurtu aj svoju tretiu súperku vo Wimbledone. Američanku Bernardu Perovú zdolala 6:3, 6:1 a do osemfinále postúpila so stratou iba 10 gemov.

16:25 - Britka Emma Raducanuová sa odhlásila zo zmiešanej štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V sobotu mala hrať spolu s Andym Murraym.

Dvadsaťjedenročná tenistka tak učinila pre problémy so zápästím a pretože sa chce sústrediť na dvojhru. "Nanešťastie som sa dnes ráno zobudila so stuhnutým pravým zápästím. Preto som sa rozhodla urobiť veľmi ťažké rozhodnutie, teda odstúpiť z dnešnej zmiešanej štvorhry. Veľmi ma to mrzí, chcela som s Andym hrať," uviedla Raducanuová podľa agentúry AFP.

Domáca legenda Murray sa tak už na Wimbledone nepredstaví. Dvojnásobný víťaz trávnatého grandslamu sa na začiatku týždňa odhlásil z dvojhry, pričom spoločne s bratom Jamiem vypadli vo štvorhre vo štvrtok už v 1. kole.

16:11 - Barbora Krejčíková postúpila do osemfinále Wimbledonu a vyrovnala svoje maximum z roku 2021. V treťom kole proti Jessice Bouzasovej viedla 6:0, 4:3 a 40:0, keď jej španielska súperka skrečovala súboj pre bolesti chrbta. O skompletizovanie zbierky grandslamových štvrťfinále sa 28-ročná Češka stretne s Danielle Collinsovou alebo Beatriz Haddadovou Maiovou. 

15:41 - Francúz Ugo Humbert bude súperom Španiela Carlosa Alcaraza v osemfinále dvojhry na Wimbledone. V 3. kole zdolal v pozícii nasadenej šesnástky Američana Brandona Nakashimu 7:6, 6:3, 6:7, 7:6. 

15:04 - Posúva sa aj štart semifinále na challengeri v Karlsruhe. Jozef Kovalík vyjde na kurt najskôr o 16:30.

14:42 - Necelú polhodinu po odloženom začiatku sobotňajšieho programu zasiahla Londýn dažďová prehánka, duely Wimbledonu boli prerušené... Pokračovať sa teraz bude len pod zatiahnutou strechou, na Centrálnom kurte práve nastupujú Alexander Zverev s Cameronom Norriem a na "jednotke" hrajú Denis Shapovalov s Benom Sheltonom. Na ostatných kurtoch by sa malo začať najneskôr o 15:30.

14:30 - Slovenka Ingrid Vojčináková spoločne s Češkou Kateřinou Mandelíkovou vyhrali finále štvorhry turnaja ITF W15 v maďarskom Mogyórode blízko Budapešti. Dvojica v boji o titul porazila maďarsko-švajčiarske duo Barthová/Tsygourová 6:2, 7:5.

13:33 - V Londýne prestalo pršať a sobotňajší program by sa už nemal skomplikovať. Organizátori schovávajú plachty nad trávnatými kurtmi, naťahujú siete a tenisti by po dvojhodinovom čakaní mali začať bojovať vo veterných podmienkach, aby skompletizovali osemfinálové dvojice v singlovom pavúku.

13:02 - Svetová štrnástka Ben Shelton zaznamenal vo štvrtok najrýchlejšie podanie v histórii Wimbledonu. Na ceste za päťsetovým víťazstvom v druhom kole nad Lloydom Harrisom poslal 21-ročný Američan na juhoafrického súpera podanie rýchlosťou 246,2 km/h. Bolo to deviate najtvrdšie podanie v histórii, rekord drží Austrálčan Sam Groth (263,4 km/h).

12:39 - Bývalá svetová desiatka a aktuálne hráč z tretej stovky rebríčka Lucas Pouille po piatich rokoch nenastúpi na zápas tretieho kola grandslamového turnaja v All England Clube. Tridsaťročný francúzsky kvalifikant odstúpil z turnaja niekoľko hodín pred súbojom s Alexom de Minaurom pre zranenie brušného svalu.

12:10 - Sobotňajšie dianie na Wimbledone tradične komplikuje dážď. Organizátori trávnatého grandslamu oznámili, že program na kurtoch bez zaťahovacej strechy sa začne najskôr o 12:00 miestneho času (13:00 SELČ), ale možno očakávať meškanie minimálne ďalších 30 - 60 minút. Popoludní by sa malo hrať za slnečného, ale veterného počasia.

11:50 - V maďarskom Mogyoróde neďaleko Budapešti bojovali dve Slovenky o postup do finále podujatia ITF W15. Kým Eszter Meri si zahrá o titul po tom, čo jej Švajčiarka Alina Granwehrová skrečovala semifinále za stavu 6:2 z pohľadu Méri, druhá Slovenka, Sofia Milatová, prehrala v semifinále so Španielkou Cristinou Diazovou Adroverovou.

10:15 - Jasmina Tinjičová z Bosny a Hercegoviny dostala trest zákazu činnosti na šesť rokov. Udelila jej ho Jednotka integrity tenisu (ITIA) za manipuláciu zápasov. Tridsaťtriročná Tinjičová bola v rebríčku WTA najvyššie v roku 2013 na 236. mieste. Jej podozrivé aktivity sú z rokov 2016 a 2017.

"Existujú podozrenia, že hráčka neodovzdávala na kurte v zápasoch maximálnu snahu a inkasovala za to peniaze. Obvinenia z korupčnej aktivity zároveň nebola schopná adekvátne vysvetliť," zverejnila ITIA podľa AP.

10:05 - Sobota na Wimbledone prinesie viaceré šlágre v boji o osemfinále. Poľka Iga Swiateková ako nasadená jednotka bude čeliť Kazaške Julii Putincevovej, záver ženského programu zaobstará jej krajanka Jelena Rybakinová s Dánkou Caroline Wozniackou. Pozornosť pri mužoch sa bude sústrediť predovšetkým na boj domáceho Camerona Norrieho s Alexandrom Zverevom z Nemecka, bodku za dňom dá Srb Novak Djokovič proti Austrálčanovi Alexeiovi Popyrinovi. 

10:00 - Jozef Kovalík zabojuje o finále na antukovom challengeri v nemeckom Karlsruhe. Nasadená dvojka podujatia vyzve domáceho Daniela Masura, pričom medzi hráčmi je rozdiel 187 miest v rebríčku (109. vs. 296.). Slovák je favoritom, v jedinom vzájomnom súboji spred šiestich rokov Masura na antuke porazil 6:2, 6:2.