Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič pokračuje v útoku na rekord Federera. Na Wimbledone stratil set s domácim outsiderom

Djokovič prekvapujúco stratil set s britským protivníkom.
Djokovič prekvapujúco stratil set s britským protivníkom.AFP
Novak Djokovič (37) ďalej útočí na ôsmy triumf na Wimbledone, ktorým by vyrovnal rekordéra Rogera Federera (42). Majiteľ rekordných 24 grandslamových trofejí v druhom kole prekvapivo stratil set, ale nakoniec si s domácim outsiderom Jacobom Fearnleym (22) štartujúcim na divokú kartu poradil. O účasť v druhom týždni sa pobije s Alexejom Popyrinom (24).

Fearnley - Djokovič 3:6, 4:6, 7:5, 5:7

Novak Djokovič nie je zvyknutý na to, že príde na Wimbledon bez jediného titulu v sezóne, v tomto prípade dokonca bez jedinej finálovej účasti. O to väčšiu motiváciu bude mať jeden z najväčších favoritov práve v obľúbenom All England Clube. Na posvätnom londýnskom trávniku absolvuje svoj prvý turnaj po odstúpení zo štvrťfinále French Open a tiež po operácii menisku v pravom kolene na začiatku júna.

V zápase proti kvalifikantovi Vítovi Kopřivovi dominoval od začiatku do konca, ale proti domácemu outsiderovi Jacobovi Fearnleymu o svoju dominanciu na kurte prišiel vo chvíli, keď viedol o dva sety a v treťom sete mal výhodu brejku. Tú však nezužitkoval, potom nevyužil šancu na obnovenie náskoku a tretie dejstvo senzačne prehral.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Operované koleno nakoniec testoval tri hodiny a pokojne sa mohol na kurte zdržať ešte dlhšie. Fearnley totiž po zmazaní manka brejku v treťom sete striasol nervozitu a srbského favorita ešte poriadne potrápil. Brit mal dokonca dva brejkbaly v rade za stavu 3:2. Djokovič ich zlikvidoval a po dvojchybe súpera na brejkbal v 11. hre stretnutie bez problémov doservoval.

Djokovič je sedemnásobným šampiónom Wimbledonu a tohtoročný štart je jeho celkovo devätnástym. V minuloročnom finále podľahol v piatich setoch Carlosovi Alcarazovi a prišiel o svoju 10-ročnú neporaziteľnosť na centrálnom dvorci. Ďalší útok na ôsmy triumf, ktorým by vyrovnal rekordéra Federera, skúša tento rok.

V aktuálnom ročníku najslávnejšieho tenisového turnaja sa radí neprekvapivo medzi najväčších favoritov. V tejto sezóne však prežíva jedno z najhorších období svojej kariéry, stále čaká na prvý titul a zároveň aj finále a prišiel aj o post svetovej jednotky.

O účasť v druhom týždni sa bude usilovať v súboji s Alexejom Popyrinom, s ktorým mal problémy na tohtoročnom Australian Open. Vo vzájomnej bilancii vedie 2:0.