Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dôležitý je odkaz. Alcaraz by sa rád stal tenisovou legendou, na rekordy sa nepozerá

Alcaraz by sa chcel stať legendou.
Alcaraz by sa chcel stať legendou.AFP
Španielsky tenista Carlos Alcaraz (21) teraz nemyslí na rekordy, ale na konci kariéry sa chce zaradiť medzi legendy. Povedal to po víťazstve vo finále Wimbledonu, v ktorom zdolal Novaka Djokoviča (37), majiteľa rekordných 24 grandslamových trofejí.

Alcaraz - Djokovič 6:2, 6:2, 7:6

"Videl som štatistiky, že som najmladším víťazom Roland Garros a Wimbledonu v jednom roku. Snažím sa však na tieto veci nemyslieť. Samozrejme, mám za sebou fantastický štart do kariéry, ale musím ísť ďalej vlastnou cestou," citovala Alcaraza agentúra Reuters.

"Na konci kariéry by som totiž chcel sedieť za jedným stolom s najväčšími legendami. To je môj hlavný cieľ a sen. Je vlastne jedno, či mám v 21 rokoch na konte už štyri grandslamové tituly," dodal Alcaraz.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Nedeľňajším víťazstvom nad Djokovičom sa okrem iných vyrovnal Björnovi Borgovi, Borisovi Beckerovi a Matsovi Wilanderovi, keď rovnako ako oni dokázal ovládnuť štyri grandslamové turnaje ešte pred dovŕšením 22 rokov.

Djokovič získal pred dovŕšením 22 rokov jeden grandslamový titul, Rafael Nadal tri a Roger Federer tiež iba jeden. Alcaraz navyše potreboval na zisk štyroch titulov len 69 zápasov, zatiaľ čo Federer ich odohral 79, Nadal 81 a Djokovič 134.

Alcaraz je v porovnaní so slávnejšími predchodcami opatrný. Priznáva však, že súboje s aktuálnou svetovou jednotkou a víťazom Australian Open Jannikom Sinnerom z Talianska ho motivujú k čo najlepším výkonom. Rovnako ako v prípade Nadala, Federera a Djokoviča, ktorí v minulosti bojovali proti sebe.

"Myslím si, že pre tenis je dobré, keď nové tváre bojujú o veľké tituly a vrchol rebríčka. A opäť musím zdôrazniť, že s Jannikom ide o zdravú rivalitu. Obaja sme mladí hráči a som veľmi rád, že je tu," doplnil Alcaraz.