Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klein bližšie k Wimbledonu. Zlepšenie Slovákov v rebríčkoch ATP a WTA

Klein sa priblížil k účasti na Wimbledone.
Klein sa priblížil k účasti na Wimbledone.AFP
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 24. júna?

20:42 - Jozef Kovalík si hlavnú súťaž vo Wimbledone nezahrá. Slovenský tenista podľahol v kvalifikácii Japoncovi Šo Šimabukurovi 5:7, 3:6.

20:05 - Rakúšan Dominic Thiem, ktorý v roku 2020 triumfoval na US Open, prehral na Malorke s Gaelom Monfilsom 3:6 a 6:7. Thiem už skôr oznámil, že hrá svoju poslednú sezónu.

Zostrih zápasu Thiem - Monfils.
Flashscore

17:28 - Lukáš Klein postúpil do ďalšieho kola kvalifikácie Wimbledonu. V úvodnom strete zdolala Američana Boyera po takmer dvojhodinovom boji 6:4 a 7:5. Ďalším súperom slovenského tenistu bude kazašský hráč Timofej Skatov.

15:37 - Taliansky tenista Fabio Fognini postúpil do druhého kola turnaja ATP na Malorke. V úvodnej bitke zdolal Holanďana Gijsa Brouwera po hodine a 43 minútach v dvoch tajbrejkoch 7:6 (4), 7:6 (5).

Zostrih zápasu Fognini - Brouwer.
Flashscore

15:22 - Aleksandar Vukič postúpil do druhého kola turnaja ATP v Eastbourne. V pondelkovom dueli austrálsky tenista zdolal maďarského súpera Fábiána Marozsána 6:2, 6:4.

14:40 - Koniec svetovej deviatky hneď v prvom kole. Na trávnatom turnaji v Bad Homburgu Maria Sakkariová končí už po úvodnom zápase, v ktorom bola nad jej sily domáca tenistka Jule Niemeierová. Nemka vyhrala 2:6, 6:2 a 7:6 (4).

13:45 - Linda Nosková zahájila svoju tohtoročnú púť na turnaji kategórie WTA 500 v Bad Homburgu víťazstvom 7:5 a 6:1 nad Američankou Taylor Townsendovou.

13:41 - Ľudmila Samsonovová smeruje do druhého kola dvojhry na turnaji WTA v Bad Homburgu. Ruska ako druhá nasadená zdolala Saru Sorribes Tormovú zo Španielska 6:3, 6:1.

13:36 - Anhelina Kalininová postúpila do 2. kola turnaja WTA v Eastbourne po triumfe nad Soranou Cirsteaovou. Ukrajinská tenistka zdolala protivníčku z Rumunska 6:3, 6:2.

13:08 - Sabine Lisická sa chce po pôrode vrátiť späť na dvorce. Bývalá finalistka Wimbledonu uviedla, že má stále veľa vášne pre tento šport. Tridsaťštyriročná Nemka sa v roku 2013 dostala do finále grandslamového turnaja na tráve. V boji o titul však prehrala s Marion Bartoliovou 1:6, 4:6. Predtým vo štvrtom kole zdolala vtedajšiu svetovú jednotku Serenu Williamsovú.

Lisická nehrala od decembra, keď sa zúčastnila na turnaji ITF v Spojených arabských emirátoch. Svoje prvé dieťa má porodiť na jeseň a až potom zváži svoj návrat. "Vrátim sa. Chcem z toho vyťažiť čo najviac. Plánujem to však urobiť poriadne, stále mám motiváciu niečo dosiahnuť. Nechcem sa vrátiť na okruh, ak nebudem pripravená," uviedla.

12:05 - Iga Swiateková je naďalej suverénne na čele svetového poradia WTA. Na druhom mieste figuruje Coco Gauffová, tretia je Aryna Sabalenková. V prvej desiatke nedošlo v porovnaní s uplynulým týždňom k žiadnej zmene. Najlepšia slovenská singlistka Anna Karolína Schmiedlová sa zlepšila o tri miesta na 77. pozíciu, Rebecca Šramková poskočila na 103. priečku.

11:44 - Jannik Sinner zvýšil po triumfe na turnaji v Halle svoj náskok na čele rebríčka ATP. Na druhé miesto sa vrátil Novak Djokovič, ktorý sa dostal pred Carlosa Alcaraza. Najlepším slovenským singlistom je na 114. mieste Jozef Kovalík, ktorý oproti minulému týždňu poskočil o jednu priečku. Lukáš Klein figuruje na 129. pozícii.

10:25 - Dvojicu slovenských tenistov čaká prvé kolo kvalifikácie na Wimbledon. Boj o účasť na trávnatom Grand Slame začne Lukáš Klein súbojom s americkým protivníkom Tristanom Boyerom, ktorého nedávno v Sassuole dokázal zdolať Martin Kližan. Pre Jozefa Kovalíka je prípravený japonský oponent Šo Šimabukuro.

10:12 - Petra Kvitová po viac ako 16 rokoch opustila elitnú stovku svetového rebríčka WTA. Česká tenistka sa do TOP 100 prebojovala prvýkrát v apríli roku 2008 a medzi elitou zostala do minulého týždňa. Pád mimo prestížnej priečky - na 126. pozíciu rankingu - je spôsobený tehotenstvom dvojnásobnej grandslamovej víťazky a zároveň faktom, že nemohla obhajovať minuloročné víťazstvo na turnaji WTA 500 v Berlíne. Kvitová hrala posledný zápas v októbri minulého roka v Pekingu.