Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec svetovej jednotky na Wimbledone, Sinnera vyradil Medvedev. Ďalej aj Alcaraz

Aktualizované
Sinner na turnaji končí.
Sinner na turnaji končí.Profimedia
Ruský tenista Daniil Medvedev (28) vyradil svetovú aj turnajovú jednotku Jannika Sinnera (22) vo štvrťfinále grandslamového turnaja vo Wimbledone. V päťsetovej dráme triumfoval po setoch 6:7 (7), 6:4, 7:6 (4), 2:6, 6:3. Postupom medzi štvorku najlepších vyrovnal svoje wimbledonské maximum z minulého roka a v ďalšej fáze nastúpi proti Španielovi Carlosovi Alcarazovi (21).

Medvedev - Sinner 6:7 (7), 6:4, 7:6 (4), 2:6, 6:3

Pre daždivé počasie, ktoré narušilo utorňajší program, sa duel hral pod uzatvorenou strechou a napokon trval takmer štyri hodiny. Medvedev spravil v zápase až 11 dvojchýb (Sinner 4) a mal aj menej víťazných úderov (55:61), no v rozhodujúcom piatom sete vzal súperovi podanie za stavu 1:2 a to napokon rozhodlo.

V prvom sete si obaja tenisti podržali podanie a napokon bol v dramatickom tajbrejku úspešný Sinner (9:7). Medvedev však získal nasledujúce dva sety, pričom Sinner absolvoval v priebehu druhého ošetrovanie, počas ktorého mu merali zrýchlený pulz. V tretom sete dvakrát vzal Medvedevovi podanie, no ten napokon triumfoval po tom víťaznom rozhodujúcom sete.

Medvedev triumfom upravil vzájomnú bilanciu na 7:5. Sinnera zdolal v úvodných šiestich vzájomných dueloch, no následne s ním päťkrát po sebe prehral.

Alcaraz - Paul 5:7, 6:4, 6:2, 6:2

Alcaraz mal v treťom kole problémy s Francesom Tiafoem, s ktorým musel ísť do piatich setov, a v osemfinále stratil set s Ugom Humbertom. V utorňajšom štvrťfinále čelil nie príliš obľúbenému súperovi a deväť zápasov neporazenému Tommymu Paulovi, s ktorým prehral dva zo štyroch vzájomných zápasov a iba raz ho zdolal bez straty setu.

A taktiež v prvom vzájomnom stretnutí na tráve to s Američanom spočiatku nemal ľahké. V úvode dlhého prvého setu nepotvrdil brejk na 2:1 a prehrával 5:7 a 0:2. Postupne však prevzal opraty zápasu, vyhral 5:7, 6:4, 6:2, 6:2 a otočil bilanciu na 3:2.

Španielsky tenista prekonal svojho súpera na víťazné údery 36:21 a vyhral svoj 12. zápas vo Wimbledone v rade. Paul naopak prehral po deviatich zápasoch a nenadviazal na svoj triumf v Queen's Clube.

Dvadsaťjedenročný Alcaraz vyhral v júni na Roland Garros aj svoje tretie grandslamové finále a je najmladším hráčom, ktorý získal grandslamovú trofej na všetkých povrchoch. Teraz druhýkrát v kariére štartuje ako obhajca major titulu, vlani pri obhajobe triumfu na US Open skončil v semifinále na Medvedevovi a teraz sa s ním stretne v rovnakej fáze v All England Clube.