Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková po triumfe: Som na seba pyšná. Je to šialené, hrám asi najlepší tenis v kariére

Krejčíková ovládla wimbledonské finále v troch setoch.
Krejčíková ovládla wimbledonské finále v troch setoch.Profimedia
Barbora Krejčíková (28) označila triumf vo Wimbledone za najlepší deň v živote a cíti, že hrá najlepší tenis v kariére. Po víťazstve nad Taliankou Jasmine Paoliniovou (28) sa stala prvou Češkou v samostatnej histórii republiky, ktorá ovládla dva rôzne Grand Slamy. Na tlačovej konferencii povedala, že úspech ju nezmení.

Krejčíková po historickom prvenstve uviedla: "Ako to znie byť wimbledonskou šampiónkou? Ako šialené. Som nesmierne šťastná, že som vyhrala a mohla zdvihnúť túto trofej. Je to skvelý pocit."

Na kurte si zaspomínala na bývalú trénerku a wimbledonskú šampiónku Janu Novotnú a podotkla, že ide o najlepší deň jej života. Verí, že hrá aj najlepší tenis kariéry. "Myslím, že áno. Bolo to veľmi ťažké a musela som si siahnuť veľmi hlboko v každom aspekte, aj po mentálnej stránke. Som hrdá, že som to dokázala," povedala rodáčka z Ivančíc.

Keď za stavu 5:4 chcela dopodávať zápas, Paoliniová ju ešte dostala pod tlak. Odvrátila dva mečbaly a vypracovala si dva brejkbaly na vyrovnanie. "Čakala som, že bude ťažké to doservovať, ale verila som, že to dokážem. Začala som dobre, Jasmine však každú loptu vrátila do hry. Bojovali sme. Hovorila som si, že musím dať prvý servis a byť statočná. Keby to nevyšlo, tak bude 5:5, nič sa nekončí, bude to vyrovnané a zápas pokračuje. Bola som pripravená na oboje,“ doplnila Krejčíková.

Gem pri stave 5:4 za najťažší v živote neoznačila: "Bolo to určite veľmi náročné, pretože človek nehrá každý deň finále Wimbledonu. Ale je to individuálne a každý zápas a gem je iný, náročný. Všetky dievčatá, ktoré tu sú, hrajú dobre a každý bod je dôležitý. Som na seba pyšná, že som to zvládla.“

Turnajová tridsiatka po výhre zdvihla ruky nad hlavu. "Skôr som neverila, že loptička od nej letí do outu, že je koniec, že ​​som fakt vyhrala," priblížila.

Triumf vo Wimbledone a tri roky staré víťazstvo na Roland Garros nechcela porovnávať. Tohtoročný úspech si však užívala viac. "Bavilo ma to. Zápas bol veľmi náročný od prvej lopty, ale ľudia fandili a povzbudzovali. Od polovice tretieho setu som to ani veľmi nevnímala, len som hrala loptičku po loptičke a snažila sa, aby body naskakovali ku mne. Bola som v tranze," uviedla Krejčíková, ktorá nadviazala na minuloročný triumf Markéty Vondroušovej. "Je to úžasná realita. Neskutočný úspech," doplnila.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Verí, že úspech ju nezmení: "Nie. Cítim sa stále rovnako. Je to skvelé, že som dvojnásobná grandslamová šampiónka, ale stále som rovnakým človekom. Stále mám tenis veľmi rada a chcem bojovať na turnajoch."

Je hrdá aj na súčasnú vlnu českých tenistiek, z ktorých niektorá často bojuje na grandslamových turnajoch v záverečných fázach: "Sme veľmi húževnaté. Je nás tam veľa a mám z toho radosť. Navyše veľa dievčat tu hralo juniorku, to sú tie nastupujúce po nás. Som rada, že tenis má v Česku takú bohatú históriu a stále rozkvitá."

Ako ju prvenstvo ovplyvní v ďalšej kariére, to netušila. "Teraz mám obrovskú radosť, že si môžem užiť tento moment a že som vyhrala Wimbledon. Musím to vstrebať, chcem si to užiť a osláviť. Potom budem premýšľať, čo sa bude diať ďalej," povedala Krejčíková.

Krejčíková - Paoliniová 6:2, 2:6, 6:4