Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Murray sa na poslednú chvíľu odhlásil z Wimbledonu, proti Macháčovi nenastúpi

Murray sa odhlásil z dvojhry Wimbledonu.
Murray sa odhlásil z dvojhry Wimbledonu.Profimedia
Britský veterán Andy Murray (37) sa na poslednú chvíľu odhlásil z wimbledonskej dvojhry po operácii chrbta a oznámil, že bude hrať iba štvorhru so svojím bratom Jamiem. Tenisový velikán mal v utorok od 18:00 nastúpiť proti Tomášovi Macháčovi (23), ktorý tak o postup bude bojovať s lucky loserom Davidom Goffinom. Dvadsaťtriročný Belgičan neuspel v poslednom kole kvalifikácie.

Murraymu, ktorý plánuje ukončiť kariéru po olympijských hrách v Paríži, pred necelými dvoma týždňami odstránili cystu na chrbtici. Pre zákrok sa napokon vzdal štartu vo dvojhre na svojom poslednom Wimbledone. Potvrdil však svoju účasť vo štvorhre s bratom Jamiem.

"Žiaľ, napriek tomu, že Andy od operácie pred vyše týždňom neuveriteľne tvrdo pracoval na svojom zotavení, prijal veľmi ťažké rozhodnutie, že tento rok nebude hrať dvojhru. Ako si viete predstaviť, je nesmierne sklamaný, ale potvrdil, že bude hrať vo štvorhre s Jamiem a teší sa na to, že si vo Wimbledone naposledy zahrá," uviedol Murrayho tím.

Tridsaťsedemročný niekdajší prvý hráč svetového rebríčka ATP už v júni uvažoval, že sa nezúčastní Wimbledonu. Na predchádzajúcom turnaji v Londýne skrečoval v 2. kole zápas s Austrálčanom Jordanom Thompsonom za stavu 1:4 v prvom sete pre zranenie nohy. Počas súboja si vyžiadal ošetrenie v oblasti bedra a pravého kolena. Predtým v 1. kole zdolal Alexeia Popyrina z Austrálie 6:3, 3:6, 6:3. Bol to jeho 1 000. zápas v kariére.