Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Musetti vyhral vo Wimbledone najväčšie štvrťfinále, Djokovič je v semifinále bez boja

Lorenzo Musetti si druhýkrát zlepšil svoje grandslamové maximum.
Lorenzo Musetti si druhýkrát zlepšil svoje grandslamové maximum.Profimedia
Lorenzo Musetti (22) zdolal aj svojho piateho súpera vo Wimbledone napriek tomu, že tretíkrát prehral úvodný set a druhýkrát musel ísť do päťsetovej bitky. Pri debute vo štvrťfinále grandslamového turnaja zdolal Američana Taylora Fritza (26) 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1 a skompletizoval kvarteto semifinalistov. O postup do finále sa taliansky mladík stretne so sedemnásobným šampiónom Novakom Djokovičom (37), ktorý postúpil bez boja cez Alexa de Minaura (25).

Musetti - Fritz 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1

Lorenzo Musetti síce nepredviedol vo Wimbledone nepredviedol v žiadnom vystúpení suverénny výkon bez straty setu, ale päťkrát si našiel cestu k mečbalu a víťazstvu.

V prvom štvrťfinále na majoroch porazil svetovú dvanástku Taylora Fritza, hoci prehral úvodný set a na začiatku druhého stratil podanie. Bleskovým brejkom však otupil Američanovu silu a odštartoval obrat. Ten dokonal suverénnym predstavením v piatej sade, keď odskočil do vedenia 5:0 a náskok už nepustil.

"Stále si zvykám na hru na takto veľkých kurtoch s mojím tímom. Je to pre mňa úžasná príležitosť. Dnes som odohral fantastický zápas, Taylor má skvelú formu a musel som hrať naozaj dobre, aby som ho porazil," komentoval Musetti.

"V piatom sete som bezpochyby hral svoj najlepší tenis. Taylor bol na začiatku lepší, ale strata podania v druhej sade ma nakopla. Snažil som sa ukázať maximálne nasadenie, ktorým sa tu prezentujem," dodal.

Dvadsaťdvaročný Talian si v Londýne druhýkrát zlepšil svoje grandslamové maximum, najďalej sa doteraz predviedol v osemfinále dvakrát na French Open (2021 a 2023). Vo Wimbledone sa stal len štvrtým talianskym semifinalistom po Nicolovi Pietrangelovi, Matteovi Berrettinim a Jannikovi Sinnerovi.

"Som veľmi šťastný, že som tu prvýkrát v semifinále. Som veľmi vďačný svojim priateľom z rodného mesta, ktorí ma prišli podporiť," dodal Musetti, ktorý si v tomto roku vylepšil výbornú bilanciu na zelenej antuke na 12-2 a aj na treťom turnaji na tráve postúpil minimálne do semifinále. Prehral iba s Matteom Berrettinim a vo finále v Queen's Clube nestačil na Tommyho Paula.

O prekvapivé finále si Musetti zahrá s Novakom Djokovičom, s ktorým má bilanciu 1-5. Dvakrát ho však na grandslamoch potrápil, v roku 2021 a minulý mesiac na Roland Garros ho dostal do piateho setu. Tento rok ešte neudržal vedenie 2:1 na sety, pred tromi rokmi dokonca viedol 2:0.

"Myslím si, že Novak pozná tento povrch a centrálny kurt oveľa lepšie ako ja. Je to legenda, dosiahol tu neuveriteľné úspechy. Očakávam však veľký zápas. Je to jedna z najväčších výziev, ktoré mám rád," teší sa Musetti na najväčší zápas svojej kariéry.