Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Murray je po operácii chrbta, štartu na Wimbledone sa nevzdáva

Aktualizované
Andy Murray sa svojho, pravdepodobne, posledného Wimbledonu nezúčastní.
Andy Murray sa svojho, pravdepodobne, posledného Wimbledonu nezúčastní.Profimedia
Andy Murray (37) sa v sobotu podrobil operácii chrbta a ATP v nedeľu oznámila jeho odhlásenie z Wimbledonu. Podráždený britský dvojnásobný šampión však v rozhovore pre denník The Sun uviedol, že sa chce do týždňa vrátiť na kurty a nevzdáva sa šance štartovať na svojom, možno poslednom, grandslame pred domácimi fanúšikmi.

Murray v stredu v Queen's Clube pre bolesti chrbta skrečoval zápas druhého kola proti Austrálčanovi Jordanovi Thompsonovi. Okrem toho mu lekári ošetrovali aj operované bedro a pravé koleno. V sobotu sa podrobil odstráneniu cysty na chrbtici a lekári mu podľa médií odporučili šesťtýždňovú pauzu.

V nedeľu popoludní mužská asociácia ATP oznámila, že sa Brit odhlásil z Wimbledonu. Po niekoľkých hodinách informáciu stiahla. "Včera (v sobotu) podstúpil operáciu a teraz musíme čakať a uvidíme. Podľa mojich informácií ešte nepadlo žiadne rozhodnutie. Dúfajme v to najlepšie pre Andyho," uviedol pre BBC kapitán britského daviscupového tímu Leon Smith. Tretí grandslamový turnaj sezóny na tráve v londýnskom All England Clube sa začína o osem dní. 

Murray sa vo Wimbledone predstavil celkovo pätnásťkrát. Trikrát sa dostal do finále a v rokoch 2013 a 2016 ho pretavil na zisk dvoch z troch grandslamových trofejí. Počas doterajšej kariéry prehral na domácom grandslame štyrikrát (2007, 2018, 2019 a 2020).

Bývalá svetová jednotka v posledných týždňoch naznačila, že v druhej polovici sezóny, pravdepodobne, ukončí kariéru. Zatiaľ stále počíta s účasťou na olympijskom turnaji v Paríži, ale vzhľadom na odporúčanú šesťtýždňovú prestávku a začiatok turnaja 26. júla, je jeho štart nepravdepodobný. Tridsaťsedemročný Brit zakončil dva zo svojich štyroch olympijských štartov ziskom zlatej medaily (Rio de Janeiro 2012 a Londýn 2016).