Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pooperačný návrat bez problémov. Djokovič si zgustol na Čechovi Kopřivovi

Djokovič nemal s českým protivníkom najmenší problém.
Djokovič nemal s českým protivníkom najmenší problém.Reuters
Srbskému tenistovi Novakovi Djokovičovi (37) vyšiel návrat do súťažného kolotoča po mesačnej pauze a operácii kolena. V 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone zdolal v pozícii nasadenej dvojky českého kvalifikanta Víta Kopřivu (27) pomerom 6:1, 6:2, 6:2. Pre sedemnásobného šampióna to bol prvý duel od júnového osemfinále Roland Garros.

Kopřiva - Djokovič 1:6, 2:6, 2:6

Kopřiva stratil prvýkrát podanie vo štvrtej hre, ktorá trvala 15 minút. Odvrátil päť brejkbalov Djokoviča, ale nedokázal reagovať na ďalší a Srb získal výhodu brejku. Od tohto momentu na kurte dominoval, nasledujúce tri gemy vyhral čistou hrou a podľa očakávania jasne vyhral prvý set.

Čech sa snažil bývalú svetovú jednotku čo najviac rozhýbať. Údery hral najmä do forhendu, takže Srb musel namáhať operované koleno, aby ich dobehol. Na servise si však Kopřiva nevypracoval ani jeden brejkbal a celkovo šesťkrát stratil podanie.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

"Veľmi ma potešilo, ako som sa dnes cítil na kurte. Ďakujem fanúšikom za podporu. Snažil som sa myslieť viac na hru a menej na koleno. Pokúsil som sa čo najlepšie pripraviť na tento prestížny turnaj. Môžem byť rád, že počas kariéry ma obchádzali zranenia. Bola to iba moja druhá operácia, v minulosti som som sa podrobil chirurgickému zákroku lakťa. Veľká vďaka patrí môjmu chirurgovi, ktorý odviedol skvelú prácu. Bez neho by som nemohol štartovať na tohtoročnom Wimbledone," uviedol Djokovič v pozápasovom interview.

Dvadsaťsedemročný český tenista hral v hlavnej súťaži na grandslamoch len druhýkrát v kariére a ani tentoraz neuspel proti nasadenému súperovi. V úvodnom kole tohtoročného Australian Open ho vyradil Sebastian Korda v piatich setoch.

Srb, na druhej strane, štartuje na 19. Wimbledone (zakaždým prešiel cez prvú prekážku) necelý mesiac po operácii kolena, ktoré si zranil na predchádzajúcom turnaji veľkej štvorky v Paríži. Podľa vlastných slov je so svojím stavom spokojný a je presvedčený, že tento rok môže zabojovať o rekordný ôsmy titul v All England Clube a celkovo o 25. grandslamový titul.