Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pred Wimbledonom žiadne bolesti. Djokovičovi ohľadom zranenia radil aj Ibrahimovič

Djokovič má v All England Clube len tie najvyššie ciele.
Djokovič má v All England Clube len tie najvyššie ciele.AFP
Novak Djokovič (37) si pred ostrým štartom Wimbledonu zahral v exhibičnom zápase proti Daniilovi Medvedevovi (28). Svetová dvojka po víťazstve s pokojom konštatovala, že pred trávnatým Grand Slamom už necíti žiadne bolesti.

Sedemnásobný wimbledonský šampión nedávno potreboval operáciu po vážnom zranení kolena na French Open. V piatok však už zaujal svoje miesto pri žrebovaní turnaja, ktorý sa začína v pondelok 1. júla. Favorizovaný Srb nastúpi na úvod proti 123. hráčovi rebríčka Vítovi Kopřivovi z Česka.

Djokovičov pohyb pri spomínanom víťazstve 6:3, 6:4 nad Medvedevom počas exhibičného podujatia v londýnskom Hurlingham Clube nebol úplne bezproblémový, mal obviazané pravé koleno. Loptičku však udieral razantne a kvalitne podával.

"Môžem vám povedať, že som si to veľmi užil. Tenis bez bolesti je najlepší. Bol som bez nej a som naozaj rád. Skvelá skúška proti jednému z najlepších hráčov na svete," vravel po stretnutí.

"Odohral som niekoľko tréningových setov, ale naozaj som sa chcel otestovať. Test bol veľmi úspešný, takže som rád. Boli to intenzívne tri týždne po operácii, strávil som veľa hodín rehabilitáciou. Snažím sa to brať deň po dni a uvidíme, ako ďaleko to pôjde," dodal.

Djokovič bol nútený odstúpiť pred štvrťfinále na French Open proti Casperovi Ruudovi po tom, ako si roztrhol meniskus v pravom kolene. Odvtedy sa snaží učiť od kolegov tenistov a športovcov, ktorí utrpeli podobné zranenia, vrátane Američana Taylora Fritza, ktorý čelil podobnej situácii pred tromi rokmi a včas sa zotavil na Wimbledon.

"Pýtal som sa jeho i mnohých športovcov - Stana Wawrinku, Lindsey Vonnovej, Zlatana Ibrahimoviča - všetci boli veľmi láskaví, podelili sa o svoje skúsenosti a dali mi kontakty na ľudí, ktorí by mi mohli pomôcť," vysvetlil rodák z Belehradu.