Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tenisová streda na Wimbledone v znamení postupu favoritov, ďalej idú Alcaraz aj Sinner

Sinner zvládol taliansky súboj.
Sinner zvládol taliansky súboj.Profimedia
Španielsky tenista Carlos Alcaraz (21) postúpil do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Obhajca titulu zvíťazil v 2. kole v pozícii nasadenej trojky nad Austrálčanom Aleksandarom Vukičom (28). Úlohu favorita potvrdil aj najvyššie nasadený Talian Jannik Sinner (22). Šampión Australian Open zdolal svojho krajana a wimbledonského finalistu z roku 2021 Mattea Berrettiniho (28).

Alcaraz - Vukič 7:6 (5), 6:2, 6:2

Alcaraz v úvodnom dejstve premrhal náskok 5:2 a jeho súper podával za stavu 6:5 na víťazstvo v sete. Španiel si však vynútil tajbrejk, ktorý získal vo svoj prospech a v ďalšom priebehu zápasu už na dvorci dominoval.

"Som naozaj šťastný z toho, aký som dnes podal výkon. Tajbrejk prvého setu bol kľúč k úspešnému výsledku. V druhom i treťom dejstve mala moja hra vysokú úroveň," pochvaľoval si trojnásobný grandslamový šampión. Jeho ďalším súperom bude Američan Frances Tiafoe nasadený ako číslo 29.

Sinner - Berrettini 7:6 (3), 7:6 (4), 2:6, 7:6 (4)

Jannik Sinner ako svetová jednotka ešte nikdy neprehral. Po triumfe na päťstovke v nemeckom Halle, kde oslavoval svoj prvý titul na tráve, pokračuje vo svojej víťaznej sérii aj vo Wimbledone.

"Matteo je môj dobrý priateľ, absolvovali sme spolu veľa skvelých tréningov. Nastúpili sme proti sebe v druhom kole takéhoto veľkého turnaja. Obaja sme hrali veľmi dobre. Vyhral som všetky tri tajbreaky, niekedy aj s trochou šťastia," povedal Sinner v pozápasovom rozhovore na kurte.

"Vedel som, že musím zlepšiť svoj výkon v porovnaní s prvým kolom. Som rád, že som lepšie zvládol ťažké situácie. Boli tam momenty hore-dole, ale to je v trojsetových zápasoch normálne a ja som so svojím výkonom spokojný," dodal rodák z Innichenu.

O postup medzi 16 najlepších si 22-ročný Talian, ktorý v januári oslávil svoj prvý grandslamový triumf na Australian Open a v Londýne obhajuje vlaňajšie semifinále, zahrá so Srbom Miomirom Kecmanovičom.