Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tsitsipas potvrdil rolu favorita, svetová šestka Rubľov končí v 1. kole

Rubľov nebude spomínať na Wimbledon 2024 v dobrom.
Rubľov nebude spomínať na Wimbledon 2024 v dobrom.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 2. júla?

22:20 - Jack Draper oslavuje prvé víťazstvo na centrálnom kurte na domácom grandslamovom turnaji v All England Clube. Dvadsaťdvaročný Brit, ktorý v júni v Stuttgarte zaznamenal prvý triumf na okruhu ATP, zdolal švédskeho kvalifikanta Eliasa Ymera 3:6, 6:3, 6:3, 4:6, 6:3 a vylepšil tohtoročnú bilanciu na tráve na 8-1. V druhom kole sa stretne s krajanom a predminuloročným semifinalistom Cameronom Norriem.

22:15 - Svetová dvanástka Taylor Fritz sa tri dni po treťom triumfe na tráve v Eastbourne zvládol vstup na Wimbledone po šiesty raz za sebou. Dvadsaťšesťročný Američan, štvrťfinalista predminuloročného ročníka, začal hladkým víťazstvom 6:1, 6:2, 6:4 nad Austrálčanom Christopherom O'Connellom.

21:55 - Kateřina Siniaková vstúpila do Wimbledonu šiestykrát v kariére víťazstvom. Devätnásťročnú kanadskú kvalifikantku Marinu Stakusicovú zdolala 6:4, 6:2 a tohtoročnú bilanciu na tráve zlepšila na 7-1. O vyrovnanie najlepšej grandslamovej bilancie v All England Clube bude 28-ročná Češka hrať s neporazenou Juliou Putincevovou, ktorú v máji zdolala na antuke.

21:25 - Finalistka posledných dvoch ročníkov Ons Džabúrová z Tuniska vstúpila do Wimbledonu hladkým víťazstvom 6:3, 6:1 nad Japonkou Mojuko Učijamovou. O postup do 3. kola si svetová desiatka zahrá s americkou tínedžerkou Robin Montgomeryovou.

20:55 - Bývalá svetová jednotka a grandslamová šampiónka Caroline Wozniacká otvorila prvý Wimbledon od roku 2019 a následnej materskej prestávky víťazstvom 6:2, 6:0 nad Američankou Alyciou Parksovou. V druhom kole sa dánska osemfinalistka šiestich ročníkov stretne s Kanaďankou Leylah Fernandezovou.

20:38 - Tridsaťšesťročná Nemka Angelique Kerberová končí na svojom ôsmom z desiatich turnajov po materskej dovolenke v prvom kole. Vo Wimbledone šampiónka z roku 2018 nestačila na Juliu Putincevovú, ktorá zvíťazila 7:5, 6:3. Nadviazala tak na nedávny triumf na tráve v Birminghame a vyrovnala maximum na slávnom grandslame v All England Clube. Kazašská tenistka sa o víťazstvo stretne buď so Siniakovou, alebo Stakuzovovou.

20:30 - Svetová jedenástka Stefanos Tsitsipas potvrdil úlohu favorita na úvod Wimbledonu, keď zdolal Japonca Tara Daniela 7:6, 6:4, 7:5. V druhom kole čaká gréckeho osemfinalistu z minulého roka víťaz duelu medzi Emilom Ruusuvuorim a Mackenziem McDonaldom.

20:25 - Bernarda Perová oslavuje prvé wimbledonské víťazstvo po tom, ako sa prebojovala do finále trávnatého turnaja WTA 125k v talianskom Gaibe. Dvadsaťdeväťročná Američanka sa na zelenej tráve v All England Clube prebojovala z prvého kola na šiesty pokus, keď po odvrátení dvoch mečbalov zdolala Rusku Anastasiu Potapovovú 6:7, 6:4, 7:6. V ďalšom zápase vyzve Francúzku Caroline Garciovú.

20:15 - Caroline Garciová v 1. kole Wimbledonu zdolala Rusku Annu Blinkovovú 6:4, 7:5 a odplatila jej vyradenie z French Open 2019 i 2023. Tridsaťročná Francúzka sa v boji o obhajobu vlaňajšieho výsledku stretne s ďalšou neobľúbenou súperkou Bernardou Perovou z USA alebo Anastasiou Potapovovou.

20:05 - Holger Rune, 15. hráč sveta, zdolal vo Wimbledone Juhokórejčana Kwona Soona-wooa 6:1, 6:4, 6:4. Odplatil mu dve prehry z predchádzajúcich vzájomných duelov a vykročil za obhajobou minuloročného štvrťfinále. V druhom kole sa 21-ročný Dán stretne s Brazílčanom Thiagom Seybothom.

19:45 - Iga Swiateková potvrdila úlohu najvyššie nasadenej hráčky a vyhrala úvodný zápas na Wimbledone proti bývalej víťazke Australian Open Sofii Keninovej. Poľská tenistka zvíťazila za hodinu a dvadsať minút hry 6:3, 6:4 a vzájomnú bilanciu vylepšila na 3-0.

18:53 - Marie Bouzková postúpila do druhého kola Wimbledonu, kde sa vlani i v roku 2022 dostala do druhého týždňa. Češka vyradila antukovú špecialistku Juliu Rieraovú, ktorá figuruje tesne za hranicou prvej stovky rebríčka, 6:2, 6:1.

18:30 - Svetová šestka Andrej Rubľov sa po úvodnom stretnutí lúči s Wimbledonom. Minuloročný štvrťfinalista prehral v prvom kole so 122. hráčom sveta Franciscom Comesanom 4:6, 7:5, 2:6, 6:7. Argentínčan zaznamenal životný skalp a postaral sa o zatiaľ najväčšie prekvapenie v mužskej dvojhre.

18:20 - Vít Kopřiva pri debute v hlavnej súťaži Wimbledonu proti Novakovi Djokovičovi neprekvapil. Čech prehral s držiteľom rekordných 24 grandslamových titulov po dvoch hodinách hry 1:6, 2:6, 2:6 a druhýkrát neuspel v prvom kole na majors. Srb postúpil do druhého kola aj na 19. Wimbledone. Čítajte viac.

17:50 - Ben Shelton otočil duel s talianskym kvalifikantom Mattiom Belluccim z 1:2 na sety. Americký mladík napokon vyhral meranie síl rozložené do dvoch dní 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 a postúpil do druhého kola, rovnako ako vlani pri debute. Tam sa stretne s ďalším kvalifikantom Lloydom Harrisom.

17:45 - Alexander Zverev, pre ktorého je Wimbledon najmenej úspešným grandslamom, zvládol úlohu favorita v prvom kole proti španielskemu antukárovi Robertovi Carballésovi. Nemec triumfoval 6:2, 6:4, 6:2 a urobil prvý krok k premiérovej štvrťfinálovej účasti v All England Clube.

17:30 - Austrálčan Alex De Minaur sa na úvod Wimbledonu natrápil, hoci vyhral v troch setoch. Proti krajanovi a lucky loserovi Jamesovi Duckworthovi rozhodol všetky tri dejstvá až v tajbrejkoch a postúpil do druhého kola. Deviaty nasadený sa stretne so Španielom Jaumem Munarom.

17:21 - Aj v druhom prípade trval dážď nad kurtmi areálu Wimbledonu približne hodinu. Postupne sa duely rozbiehajú.  

16:50 - Bývalý semifinalista Hubert Hurkacz z Poľska musel v úvodnom zápase Wimbledonu otáčať manko 0:1 na sety. Siedmy nasadený hráč napokon zdolal moldavského kvalifikanta a veterána Radu Albota 5:7, 6:4, 6:3, 6:4 a postúpil do druhého kola. 

16:23 - V tomto momente je väčšina súbojov na Wimbledone prerušená. Opäť totiž prší, hrá sa len pod zatiahnutou strechou. Túto vymoženosť majú zápasy Zvereva s Carballesom Baenom a Djokoviča s Kopřivom. 

15:50 - Markéta Vondroušová skončila obhajobu wimbledonského titulu šokujúco už v prvom kole. Češka prehrala so Španielkou Jessicou Bouzasovou Maneirovou 4:6, 2:6 a nenadviazala na vlaňajšiu senzačnú jazdu, keď sa stala prvou nenasadenou šampiónkou v open ére tenisu. Čítajte viac.

15:25 - Jelena Rybakinová na generálke v Berlíne pred Wimbledonom stretnutie skrečovala a tak nebolo isté, či bude na grandslam plne pripravená. Svetová štvorka však v úvodnom zápase predviedla presvedčivý výkon, keď zdolala kvalifikantku Gabrielu Ruseovú 6:3, 6:1 a zvládla aj druhý vzájomný duel. Kazaška potvrdila, že v tomto roku v prvých kolách neprehráva.

14:22 - Po viac ako hodinovej pauze sa na jednotlivých kurtoch pomaly pokračuje. Duel pod zaťahovacou strechou medzitým rozohrali favoritka Jelena Rybakinová a Gabriela Ruseová.

13:15 - Wimbledon zasiahol dážď, aktuálne sú prerušené všetky zápasy. Kedy sa bude pokračovať, zatiaľ nie je jasné.

13:01 - Jessica Pegulová bola v prvom kole Wimbledonu proti krajanke Ashlyn Kruegerovej veľkou favoritkou. Svetová päťka zdolala 75. hráčku rebríčka 6:2, 6:0 a aj druhý vzájomný súboj vyhrala hladko v dvoch setoch.

11:45 - Brit Andy Murray sa po operácii chrbta na poslednú chvíľu odhlásil z dvojhry na Wimbledone a oznámil, že bude hrať iba štvorhru s bratom Jamiem. Tenisový veterán sa mal v utorok od 18:00 predstaviť proti Čechovi Tomášovi Macháčovi, ten teraz bude čeliť lucky loserovi z kvalifikácie Belgičanovi Davidovi Goffinovi. Čítajte viac.

11:30 - Najkrajšiu výmenu prvého dňa Wimbledonu spolu zohrali Lloyd Harris a Alex Michelsen. Juhoafričan Harris predviedol počas tajbrejku v rozhodujúcom piatom sete za stavu 10:9 neuveriteľnú bojovnosť a vo výmene, v ktorej loptička preletela 18-krát cez sieť, napokon amerického súpera premohol. Harris ešte čaká na súpera v 2. kole, bude ním víťaz duelu medzi Mattiom Belluccim a Benom Sheltonom.

11:00 - Rus Andrej Rubľov sa nepredstaví na OH v Paríži. Olympijský šampión z Tokia v mixe odmietol možnosť štartovať v Paríži pod neutrálnou vlajkou, rovnako ako jeho krajanky Darja Kasatkinová a Anna Kalinská. Pozvánku na hry naopak prijali piaty hráč svetového rebríčka Daniil Medvedev i Bieloruska Viktoria Azarenková, zlatá v mixe a bronzová v singli z OH 2012 v Londýne.

Podľa agentúry Reuters bude na hrách v Paríži štartovať aj Ruska Jekaterina Alexandrovová. Neistá je naďalej účasť Aryny Sabalenkovej z Bieloruska, ktorá sa v pondelok pre zranenie ramena odhlásila z grandslamového turnaja vo Wimbledone. Rubľov podľa šéfa Ruského tenisového zväzu Šamila Tarpiščeva nepocestuje do Paríža zo zdravotných dôvodov. Olympijský tenisový turnaj sa bude hrať na dvorcoch Rolanda Garrosa.