Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Viem, čo som mohol urobiť inak, ale výsledok by to veľmi nezmenilo, myslí si Djokovič

Djokovič uznal, že Alcaraz bol v zápase lepší.
Djokovič uznal, že Alcaraz bol v zápase lepší.AFP
Srbský tenista Novak Djokovič (37) po hladkej prehre so Španielom Carlosom Alcarazom (21) vo finále Wimbledonu nehľadal výhovorky. Bývalá svetová jednotka priznala, že jeho súper bol lepší a vždy bol minimálne o pol kroku vpred.

"Zaslúžil si vyhrať. Bol lepší od začiatku až do konca," povedal Djokovič, víťaz rekordných 24 grandslamov."Snažil som sa bojovať, v treťom sete som odvrátil tri mečbaly, ale len trochu som oddialil nevyhnutné. Bol lepší, to je jednoducho fakt."

Djokovič mesiac pred Wimbledonom podstúpil operáciu kolena, ale na následky sa nevyhováral. "Urobil som všetko pre uzdravenie. Keby mi niekto pred tromi, štyrmi týždňami povedal, že budem vo finále, bral by som to," nadviazal.

"Samozrejme, že som sklamaný. Navyše som sebakritický a už teraz viem, čo som mal počas zápasu urobiť inak. Aj tak si však myslím, že by to výsledok veľmi nezmenilo. Od začiatku bol totiž minimálne o pol kroku vpred," uzavrel k duelu Srb.

Djokoviča teraz čaká príprava na olympijské hry, kde tenisový turnaj odštartuje 27. júla. "Uvidíme, ako sa budem cítiť fyzicky a psychicky. Dúfam, že opäť nájdem svoju hru, pretože aby som sa dostal do olympijského finále, potrebujem byť v top forme," zamyslel sa.

Alcaraz - Djokovič 6:2, 6:2, 7:6