Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Expresný kanár a postup do finále. Jamrichová si na Wimbledone zahrá o trofej

Jamrichová sa predstaví v ďalšom súboji o titul.
Jamrichová sa predstaví v ďalšom súboji o titul.Profimedia
Slovensko bude mať finálové zastúpenie aj v treťom juniorskom Grand Slame sezóny. Po celkovom triumfe v dvojhre na Australian Open a štvorhre na French Open zabojuje Renáta Jamrichová (17) o singlový titul na Wimbledone. Do súboja o trofej postúpila po zdolaní českej oponentky Venduly Valdmannovej (16).

Jamrichová - Valdmannová 6:0, 6:2 

Na konto Jamrichovej pribudol skalp zástupkyne ďalšej krajiny. Po Američanke, Talianke, Kazaške a Bulharke zdolala aj hráčku z Česka. Semifinálový duel trval presne jednu hodinu, po ktorej nasadená jednotka oslavuje postup do tretieho grandslamového finále v roku 2024.

Zápas odštartovala Slovenka brejknutím súperky, rovnaký počin sa jej podaril aj v treťom a piatom geme. Popritom si udržala všetky svoje servisy a za prvých 16 minút uštedrila protivníčke kanára. Aj druhý set začala Jamrichová brejkom, hneď ďalší gem však bol z kategórie maratónskych - rodáčka z Trnavy v ňom ukázala svoju nezlomnosť a získala ho po odvrátení až ôsmich brejkbalov.

Ďalšie podanie Valdmannovej si zverenkyňa trénera Jána Matúša vzala v siedmej hre druhého dejstva a následne šla servovať na postup. Duel ukončila čistou hrou, využila prvý mečbal, v All England Clube doposiaľ nestratila ani set a zahrá si o titul. V ceste jej bude stáť Austrálčanka Emerson Jonesová.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore