Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichová hladko do osemfinále Wimbledonu, Pohánková končí

Aktualizované
Jamrichová je v osemfinále Wimbledonu.
Jamrichová je v osemfinále Wimbledonu.Profimedia
Renáta Jamrichová (17) zvládla v All England Clube v rámci dvojhry aj prekážku číslo dva. Talianku Noemi Basilettiovú (18) zdolala v druhom kole Wimbledonu junioriek v ďalšom daždi prerušovanom dueli 6:2, 6:1. Naopak, na turnaji končí druhá Slovenka. Mia Pohánková (15) nestačila na Američanku Floru Johnsonovú (17) po výsledku 5:7, 2:6.

Jamrichová - Basilettiová 6:2, 6:1

Jamrichovú mali ešte v utorok na trávnatom grandslame čakať dve vystúpenia. Singlové mala absolvovať od 12:00, no opäť sa o slovo prihlásilo počasie a duel sa začal až o 17:50. Štvorhra bola automaticky preložená na stredu. 

Podobnú skúsenosť mala Slovenka aj v prvom kole dvojhry - postupový duel s Christashou McNeilovou bol poriadne rozkúskovaný. Odštartovať mal v nedeľu o 12:00, pre dážď to však bolo krátko po 14:00. Následne sa dvakrát prerušil, pokračoval od 16:30 a potom aj od 17:55. Definitíva v podobe víťazstva prišla o 20 minút neskôr.

Proti Basilettiovej tak zverenkyňa trénera Jána Matúša nastúpila s takmer šesťhodinovým meškaním. Prvý set trval iba 27 minút, Jamrichová v ňom dvakrát brejkla súperku, servis si postrážila a vyhrala 6:2. Druhé dejstvo začala ziskom vlastného podania, po siedmich minútach prvého gemu sa však meranie síl prerušilo, stalo sa tak za stavu 1:0 a 30:0 pre trnavskú rodáčku. V utorok sa ešte pokračovalo, ale iba krátko, Slovenka získala aj druhý gem, viac sa už nestihlo.

Jednotka podujatia v stredu nastúpila na kurt po 14:30, aby krátko po tretej mohla oslavovať postup do osemfinále. Basilettiovej posledný raz uchmatla servis, aby súboj ukončila vlastným podaním a hneď prvým mečbalom. Pri dvoch víťazstvách stratila dokopy len osem gemov.

Rodáčka z Trnavy sa v osemfinále stretne s lepšou z dvojice Kazaška Žijenbajevová/Japonka Koikeová, pričom s druhou menovanou by ju v stredu večer mala čakať aj štvorhra. Či k nej naozaj príde, rozhodne opäť londýnske počasie.

Jamrichová vstúpila do turnaja ako aktuálna víťazka juniorského Australian Open v dvojhre a French Open vo štvorhre. Doterajším maximom trnavskej rodáčky na juniorskom Wimbledone je semifinále v dvojhre aj štvorhre z minulého roka, v júli 2022 vypadla v singli v prvom kole.

Pohánková - Johnsonová 5:7, 2:6

V utorok načala duel 2. kola aj ďalšia Slovenka. Pätnásťročná Mia Pohánková čelila Američanke Flore Johnsonovej, pričom pred prerušením a stredajším pokračovaním ju iba jediná loptička delila od straty prvého setu. Pohánková síce dva setbaly odvrátila, ale tretí bol už nad jej sily.

Johnsonová bola psychicky na koni, napriek tomu si neuhájila servis a v druhom dejstve prehrávala 0:1. Požičané však vrátila aj s úrokmi, dvakrát brejkla Slovenku a už sa viezla na pozitívnej vlne. Postup si zabezpečila pri podaní Pohánkovej čistou hrou a prvým mečbalom.

Pohánkovú, rovnako ako Jamrichovú, ešte čaká v stredu večer prvé kolo štvorhry. Či k nemu naozaj aj príde, alebo sa bude musieť posúvať na štvrtok, zatiaľ jasné nie je.