Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichová v ostrej akcii, na wimbledonskej tráve čakajú Slovenku dva duely

Jamrichová sa v Londýne pokúsi zopakovať cestu z roku 2023.
Jamrichová sa v Londýne pokúsi zopakovať cestu z roku 2023.Profimedia
Ak sa o slovo výrazne neprihlási počasie, tak Renátu Jamrichovú (17) čaká wimbledonský utorok s dvomi zápasmi. Mladá Slovenka sa najprv predstaví v dueli 2. kola dvojhry, keď nastúpi proti talianskej protivníčke Noemi Basilettiovej (18). Následne sa po boku japonskej spoluhráčky Eny Koikeovej (17) ukáže v deblovom súboji.

Jamrichová - Basilettiová (utorok, najskôr o 12:00)

Jamrichová vstúpila do hlavnej fázy juniorského Wimbledonu ako aktuálna víťazka dvojhry na Australian Open a štvorhry na French Open. V prvom kole trávnatého Grand Slamu junioriek si za 75 minút poradila s americkou súperkou Christashou McNeilovou pomerom 6:2, 6:3.

Postupový zápas pritom nemal celistvý scenár. Meranie síl sa malo začať o 12:00, pre dážď však odštartovalo krátko po 14:00. Potom bolo dvakrát prerušené, pokračovalo sa o 16:30 a následne o 17:55. Definitívny koniec prišiel o 20 minút neskôr.

Basilettiová sa z hľadiska herného času zdržala v prvom kole na kurte ešte kratšie ako Slovenka. Češke Tereze Krejčovej dovolila uhrať iba jeden gem a domov ju poslala za 63 minút po výsledku 6:0, 6:1. Na nedávnom antukovom Grand Slame v Paríži podľahla Talianka inej českej hráčke - víťazke celého podujatia Tereze Valentovej, ktorá bola kolegyňou Jamrichovej pri zisku deblovej trofeje.

Jamrichová si z French Open odniesla trofej za triumf vo štvorhre.
Jamrichová si z French Open odniesla trofej za triumf vo štvorhre.TASR

V roku 2023 sa Jamrichová dostala na Wimbledone do semifinále dvojhry i štvorhry, účasť v týchto dueloch vtedy hodnotila veľmi pozitívne: "Boli to úžasné tri týždne v Londýne, kde som ukázala svoju kvalitu. Doma som síce na tráve netrénovala, ale dokázala som sa veľmi rýchlo adaptovať na tento povrch a neprekážali mi ani dlhé výmeny." 

V utorok 9. júna 2024 sú teda pre zverenkyňu trénera Jána Matúša pripravené dve skúšky. Po strete s Basilettiovou sa predstaví v prvom kole štvorhry, parťáčkou jej bude Japonka Ena Koikeová a spoločne vyzvú duo Flora Johnsonová - Allegra Korpanecová Daviesová. Prvá menovaná z britskej dvojice musí ešte predtým absolvovať zápas proti inej Slovenke, v dueli 2. kola dvojhry sa stretne s Miou Pohánkovou.