Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichovú nezastavila ani Žijenbajevová. Slovenku čaká wimbledonské štvrťfinále

Slovenská tenistka v pozícii nasadenej jednotky valcuje jednu súperku za druhou.
Slovenská tenistka v pozícii nasadenej jednotky valcuje jednu súperku za druhou.Profimedia
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová (17) postúpila do štvrťfinále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Na tráve All England Clubu v pozícii nasadenej jednotky zvíťazila v osemfinále nad Sonjou Žijenbajevovou (18) z Kazachstanu 7:5, 6:4 a pokračuje tak bez straty setu. Víťazku juniorského Australian Open čaká v boji o semifinále Bulharka Rositsa Denčevová (17).

Jamrichová - Žijenbajevová 7:5, 6:4

Súboj trval hodinu a 15 minút. Rodáčka z Trnavy nevstúpila do duelu vôbec dobre, keď stratila hneď prvé podanie. Kazašskej súperke dovolila viesť 3:0. V treťom geme, pri podaní Žijenbajevovej, nevyužila Jamrichová tri brejkbaly. Sama musela odvracať jeden v šiestej hre. Bol to akýsi zlomový moment. 

Po ňom nasadená jednotka juniorského Wimbledonu predviedla skvelý obrat. Žijenbajevovej zobrala v siedmom geme čistou hrou podanie. Svoj servis si podržala a vyrovnala na 4:4. V ďalšej hre zahodila Jamrichová možnosť brejku, ale mrzieť ju to nemuselo, keďže Kazaške vzala po druhý raz podanie a išla do vedenia 6:5. Prvý set dopodávala do víťazstva. 

Posledné vzájomné zápasy.
Posledné vzájomné zápasy.Flashscore

V druhej sade sa obraz hry na začiatku zmenil. Bola to Žijenbajevová, ktorá stratila servis ako prvá, lenže Tenistka z Kazachstanu si ho okamžite zobrala naspäť. Zápas bol vyrovnaný až do siedmeho gemu, v ktorom Renáta Jamrichová prelomila podanie súperky a dostala sa do vedenia 5:3. Vypracovala si dva mečbaly, ale Žijenbajevová oba odvrátila, a tak aj druhý set Slovenka dopodávala na podaní a postúpila do štvrťfinále. S Bulharkou Denčevovou je na programe v piatok. 

Jamrichová vstúpila do turnaja ako aktuálna víťazka juniorského Australian Open v dvojhre a French Open vo štvorhre. Doterajším maximom trnavskej rodáčky na juniorskom Wimbledone je semifinále v dvojhre aj štvorhre z minulého roka, v júli 2022 vypadla v singli v prvom kole.