Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štart pretkaný dažďom. Jamrichová vstúpila do juniorského Wimbledonu výhrou v dvoch setoch

Jamrichová má za sebou úspešný štart do Wimbledonu.
Jamrichová má za sebou úspešný štart do Wimbledonu. Profimedia
Slovenka Renáta Jamrichová (17) vstúpila do hlavnej fázy juniorského Wimbledonu víťazstvom. Nasadená jednotka porazila v dažďom pretkanom stretnutí 1. kola Američanku Christashu McNeilovú (17) za hodinu a dvanásť minút pomerom 6:2, 6:3. V nedeľu mala pôvodne odohrať 1. kolo aj ďalšia slovenská zástupkyňa Mia Pohánková (15), ktorá zvládla dvojkolovú kvalifikáciu. Čeliť mala Američanke Shannon Lamovej (16). Ich zápas bol pre nedeľňajšie daždivé podmienky presunutý na pondelok.

Jamrichová - McNeilová 6:2, 6:3

Jamrichová vstúpila do turnaja ako aktuálna víťazka juniorského Australian Open v dvojhre a French Open vo štvorhre. McNeilovej ukradla hneď prvé podanie, a hoci sama jedno za stavu 3:1 stratila, do konca dejstva premenila ešte dva brejkbaly a vyhrala ho za 34 minút 6:2.

V druhom sete sa scenár opakoval, Slovenka vyhrávala 2:0, potom neudržala servis, aby následne Američanka jeden vzala. Jamrichová nevyužila v maratónskom šiestom geme druhého setu, v ktorom sa loptička do hry dostala 30-krát, štyri brejkbaly. Na ukončenie zápasu si musela počkať, podarilo sa jej to tretím mečbalom po 75 minútach od úvodnej výmeny. 

Stretnutie sa pritom malo začať už o 12:00, avšak pre dážď sa štartovalo krátko po 14:00. Duel bol dvakrát prerušený - pokračovalo sa o 16:30 a následne o 17:55. Definitívny koniec prišiel o 20 minút neskôr.

Doterajším maximom trnavskej rodáčky na juniorskom Wimbledone je semifinále v dvojhre aj štvorhre z minulého roka, v júli 2022 vypadla v singli v prvom kole. Nasadená jednotka turnaja sa v 2. kole stretne s Taliankou Noemi Basilettiovou.