Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľký úspech pre slovenský tenis, Jamrichová sa stala juniorskou šampiónkou Wimbledonu

Jamrichová prepísala históriu.
Jamrichová prepísala históriu.Profimedia
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová (17) ovládla juniorskú dvojhru na prestížnom Wimbledone. Vo finálovom stretnutí si za hodinu a sedem minút poradila s Austrálčankou Emerson Jonesovou (16). Celým turnajom navyše prešla bez straty setu.

Jamrichová - Jonesová 6:3, 6:4 

Slovenka po ovládnutí dvojhry na Australian Open a štvorhry na French Open mala šancu na zisk tretej grandslamovej trofeje v roku 2024. Jamrichová si v Anglicku zmerala sily s tenistkami rôznych národností - postupne porazila Američanku McNeilovú, Talianku Basilettiovú, Kazašku Žijenbajevovú, Bulharku Denčevovú a v semifinále absolvovala derby s Češkou Vendulou Valdmannovou. Vo finále na ňu čakala Austrálčanka Jonesová.

Prvý set ovládla rodáčka z Trnavy. Jonesová v druhom geme stratila podanie a jej súperka sa postupne dostala do vedenia 4-1. Jamrichová si úspech ujsť nenechala a v poslednom geme zvíťazila jasne 4:0. V prvom sete využila päť es a mohla sa pochváliť 91% úspešnosťou 1. podania, zatiaľ čo Jonesová len 74%.

Vizitka Renáty Jamrichovej.
Vizitka Renáty Jamrichovej.Flashscore

Druhé dejstvo prinieslo pre slovenskú zástupkyňu o poznanie náročnejší boj, stratila podanie a prehrávala už 1-3, jej súperka však začala robiť viac chýb, čo bola voda na mlyn v podaní Jamrichovej, ktorá si sebaistým výkonom dokráčala k víťazstvu. Za stavu 4:4 zobrala Jonesovej servis a v desiatom geme premenila hneď prvý mečbal.

Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Tadeáša Mikesa sa stala druhou Slovenkou s dvoma víťazstvami v grandslamovom juniorskom singli a ako prvá uspela na Wimbledone. Raz sa to podarilo Tereze Mihalíkovej, ktorá vyhrala na Australian Open v roku 2015. Kristína Kučová v roku 2007 nenašla premožiteľku na US Open, Martin Kližan zdvihol v júni 2006 nad hlavu cennú trofej na Roland Garros. Štvorhru v All England Clube ovládla v roku 2001 Daniela Hantuchová, vtedy uspela v mixe spolu s Čechom Leošom Friedlom.

"Som teraz veľmi šťastná a vďačná, že môžem mať spomienku na to, že som tu hrala svoj posledný juniorský turnaj v takej krásnej atmosfére na tomto úžasnom kurte a proti Emerson. Bol to jeden z najlepších juniorských zápasov, aké som kedy odohrala. Podľa mňa to bol lepší tenis, ako sme hrali v Austrálii. Myslím si, že sa každým dňom zlepšujem ako človek na kurte aj mimo neho. Práve to je podľa mňa dôležité," uviedla Slovenka podľa oficiálnej stránky wimbledon.com.