Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Debut na Wimbledone a rola outsiderky. Šramková nemá proti nasadenej Ukrajinke čo stratiť

Šramková sa v hlavnej fáze Wimbledonu predstaví prvý raz.
Šramková sa v hlavnej fáze Wimbledonu predstaví prvý raz.Profimedia
Slovensko budú na tohtoročnom Wimbledone v hlavnom pavúku hájiť iba dve mená. Prvým z nich je Rebecca Šramková (27), ktorá pri premiére na najprestížnejšom grandslame favoritkou nebude. V pondelok (najskôr od 13:30) sa proti nej postaví osemnásta nasadená Ukrajinka Marta Kosťuková (22). Tej sa síce od mája na kurtoch nedarí, napriek tomu je jasnou favoritkou na prienik do ďalšej fázy. Druhým slovenským želiezkom v ohni je Anna Karolína Schmiedlová (29).

Marta Kosťuková, ktorá sa nedávno dostala do TOP 20, by chcela na posledné dva mesiace najradšej zabudnúť. Na ostatných piatich turnajoch si pripísala jediné víťazstvo, čo je v kontraste s 19 triumfami na prvých siedmich podujatiach sezóny.

Do apríla mala fantastické obdobie, dostala sa do finále v Stuttgarte a San Diegu, semifinále v Indian Wells a štvrťfinále na Australian Open. Neexistuje dôvod, prečo by si nemohla zlepšiť bilanciu 3:0 v prvom kole Wimbledonu.

Rebecca Šramková nie je obrovskou prekážkou na tráve, keďže až v 27 rokoch konečne debutuje v hlavnom pavúku Wimbledonu. Je potrebné sa vrátiť až do roku 2016, keď sa na tráve výraznejšie presadila a postúpila do finále poujatia ITF W50 v Ilkley.

Slovenka bola odjakživa považovaná za antukovú špecialistku, čo sa opäť potvrdilo. Svoj debut v TOP 100 zaknihovala v máji po tom, keď sa v Ríme prebojovala do osemfinále. V metropole Talianska pritom ako kvalifikantka zdolala také hráčky ako Katie Boulterová a Sofia Keninová. V pondelok však bude outsiderkou.

Vo vzájomnej bilancii vedie Šramková 1:0 po víťazstve vo finále antukového turnaja W60 v Toruni 2019. Na konte má dve výhry proti hráčkam z TOP 20, ale je málo pravdepodobné, že by dokázala zmierniť kariérnu bilanciu 0-3 na grandslamoch. Osemnásta nasadená Kosťuková je favoritkou napriek tomu, že na generálkach pred Wimbledonom nevyhrala ani raz.

Kosťuková - Šramková (pondelok, najskôr 13:30)