Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Deviaty Wimbledon pre Schmiedlovú. Pripíše si na konto ešte len druhú výhru?

Podarí sa Schmiedlovej uspieť na Wimbledone po druhý raz?
Podarí sa Schmiedlovej uspieť na Wimbledone po druhý raz?Profimedia
Anna Karolína Schmiedlová (29) je druhou a zároveň poslednou zástupkyňou Slovenska, ktorá sa predstaví na tohtoročnom Wimbledone v hlavnej fáze dvojhry. Čeliť bude Číňanke Wang Ja-fan (30), ktorá bude v pondelok (najskôr od 15:30) miernou favoritkou. Ako prvá bude hájiť slovenské farby Rebecca Šramková (27).

Anna Karolína Schmiedlová sa na Wimbledone predstavila prvý raz ešte v roku 2013, celkovo ju čaká deviaty štart. V hlavnej fáze si pripísala iba jedinú výhru (bilancia 1:8), čo je jej najhorší grandslamový pomer. Tento triumf prišiel na úkor Rebeccy Petersonovej v roku 2022.

Slovenka sa v aktuálnej sezóne príliš nepredviedla, keď v zápasoch na hlavnom okruhu zvíťazila v ôsmich prípadoch, za kratší koniec ťahala hneď 11-krát. Najviac zaujalo jej semifinále v Austine (WTA 250) na tvrdom povrchu a májový antukový titul v Parme (WTA 125), teda výsledky, ktoré ju udržali v TOP 100. Minuloročné osemfinále na French Open neobhájila, keďže tentoraz vypadla už v prvom kole na rakete Talianky Sary Erraniovej.

Wang Ja-fan bola na grandslamových podujatiach v 2. kole sedemkrát z 15 pokusov. Avšak pozor, tri z týchto siedmich prípadov sa jej podarilo dosiahnuť za posledných 12 mesiacov. V januári sa dostala do tretieho kola Australian Open, čo je jej najlepší výsledok na grandslamoch.

Žiadna pochvala nie je dostatočná po tom, čo 30-ročná tenistka bola ešte v marci 2023 na 696. mieste, aby sa začiatkom tohto ročníka vrátila do TOP 70. V Hua Hine bola semifinalistkou, v Austine štvrťfinalistkou, ale znepokojujúce je, že na posledných ôsmich turnajoch vyhrala len dva zápasy.

Vzájomné zápasy.
Vzájomné zápasy.Flashscore

Vo vzájomných súbojoch vedie Ja-fan 3:1, v tejto sezóne už Schmiedlovú porazila pomerom 6:2, 6:4 v Hua Hin. Mimo tvrdých povrchov sa však súperky nikdy nestretli.

Číňanka je miernou favoritkou, na druhej strane prichádza na tretí major sezóny s bilanciou 0-3 na generálkach. Musíme poznamenať aj to, že rodená Košičanka neodohrala od 6. júna žiaden duel, pričom na trávu sa presúva bez akejkoľvek turnajovej prípravy na najrýchlejšom povrchu, na ktorom má loptička nízky odraz a vysokú rýchlosť.