Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková dokáže poraziť najlepších. Môže toho ukázať ešte veľa, myslia si svetové hviezdy

Krejčíková ovládla dvojhru na Wimbledone.
Krejčíková ovládla dvojhru na Wimbledone.Profimedia
Barbora Krejčíková (28) sa po svojom wimbledonskom víťazstve dočkala pochvaly od bývalých tenisových hviezd. "Zatiaľ čo jej prvý titul na Roland Garros (v roku 2021) prišiel nečakane, tento už ukazuje, že to nebola náhoda," povedala pre BBC dvojnásobná grandslamová víťazka Tracy Austinová z USA.

"Krejčíková je variabilná hráčka, dokáže poraziť najlepšie tenistky sveta. Potrebuje si však udržať konzistenciu. V istom čase bola druhá na svete, ale na chvíľu sa vytratila. Je všestranná, hrá celodvorcový tenis a to najlepšie od nej ešte len príde," myslí si Austinová, ktorá vyhrala US Open v rokoch 1979 a 1981.

Krejčíková triumfovala v All England Clube ako 31. nasadená, čo podľa trojnásobnej grandslamovej šampiónky a wimbledonskej víťazky z roku 2021 Ashleigh Bartyovej ukazuje vyrovnanosť súčasného ženského tenisu.

"Musíte mať rešpekt pred každou hráčkou, pretože z tejto skupiny vás môže poraziť ktokoľvek. Barbora bola 31. na svete a dokázala vyhrať turnaj," povedala pre BBC Austrálčanka, ktorá predminulý rok vo veku 25 rokov nečakane ukončila kariéru.

"Ako by to víťazstvo na Roland Garros bolo tak dávno a toto jej pomohlo reštartovať kariéru. Mám pocit, že toho môže dokázať ešte veľa," dodala bývalá svetová jednotka.

Zároveň pochválila porazenú finalistku Jasmine Paoliniovú. "Jasmine priniesla iskru a oživenie. Môže byť hrdá na to, aké výnimočné posledné mesiace má za sebou. Ženskému tenisu dodala veľa," povedala o talianskej hráčke, ktorá bola v júni aj vo finále Roland Garros.

Krejčíková - Paoliniová 6:2, 2:6, 6:4