Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková môže vyhrať celý Wimbledon, má veľa skúseností z veľkých zápasov, tvrdí Rybakinová

Krejčíková si zahrá wimbledonské finále.
Krejčíková si zahrá wimbledonské finále.Profimedia
Tenistka Jelena Rybakinová (25) bola po semifinálovej prehre vo Wimbledone s Barborou Krejčíkovou (28) sklamaná, všeobecne ale hodnotila svoje vystúpenie na turnaji ako dobré. Turnajová štvorka a predvlaňajšia šampiónka ľutovala, že v dueli s českou hráčkou nevyužila niektoré šance, niekedy jej chýbalo aj šťastie.

Krejčíková - Rybakinová 3:6, 6:3, 6:4

Na tlačovej konferencii Rybakinová povedala, že jej premožiteľka môže uspieť aj vo finále. V dueli proti Talianke Jasmine Paoliniovej vraj bude hrať úlohu to, komu zostane viac síl. "Bol to veľmi tesný zápas. Mrzí ma, že som ho prehrala, ale Barbora hrala veľmi dobre. Mala som pár šancí, ale aj tak si myslím, že to bol pre mňa dobrý turnaj," uviedla štvrtá hráčka rebríčka WTA.

Rodáčka z Moskvy reprezentujúca Kazachstan vyhrala prvý set vďaka trom brejkom. V ďalšom priebehu už však servis Krejčíkovej neprelomila. Na začiatku druhého dejstva nevyužila postupne tri brejkbaly a do konca stretnutia už žiadne ďalšie príležitosti nedostala.

"Myslím, že v druhom sete sa jej zdvihli percentá prvého podania. Tie moje naopak trochu klesli. Bolo to veľmi rýchle, veľa hier išlo cez zhodu, alebo cez stav 30:30," uviedla Rybakinová a doplnila: "Aj po fyzickej stránke som v dôležitých chvíľach strácala. Možno som mala zostať viac agresívna a lepšie pracovať nohami. Ona hrala dobre a skvele servovala."

Zápas sa podľa nej začal otáčať od brejku v šiestej hre druhej časti: "Tretí set už bol veľmi tesný. V niektorých momentoch som možno nemala toľko šťastia ako ona."

Prehra ju mrzela, vystúpenia vo Wimbledone však brala pozitívne. "Je to škoda prehrať takto tesne pred finále. Ale myslím, že to boli z môjho pohľadu pozitívne dva týždne. Posledné štyri zápasy som odohrala dobre a som rada, na akej som teraz hernej úrovni. V posledných mesiacoch som mala trochu problémy. Chcem si z týchto dvoch týždňov vziať len to pozitívne,“ podotkla.

Pred sobotňajším finále medzi Krejčíkovou a Paoliniovou dáva českej hráčke šance na úspech. "Myslím, že je veľmi skúsená. Vyhrala už niekoľko Grand Slamov vo štvorhre a v singli triumfovala na Roland Garros. Bude tiež záležať, ako na tom obe hráčky budú fyzicky a pripravia sa po ťažkých dueloch, ktoré tu odohrali. Určite to bude zaujímavý zápas," tvrdila Rybakinová.