Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková zastavila aj rozbehnutú Ostapenkovú, o finále si zahrá s Rybakinovou

Krejčíková si zahrá semifinále Wimbledonu.
Krejčíková si zahrá semifinále Wimbledonu.Profimedia
Barbora Krejčíková (28) pri premiére vo štvrťfinále Wimbledonu zdolala v súboji bývalých víťaziek French Open po veľmi dobrom výkone 6:4, 7:6 rozbehnutú Lotyšku Jelenu Ostapenkovú (27) a druhýkrát v kariére postúpila do semifinále grandslamového turnaja. V boji o finále vyzve minuloročnú šampiónku Jelenu Rybakinovú (25) z Kazachstanu.

Ostapenková - Krejčíková 4:6, 6:7

Barbora Krejčíková si piatykrát zahrala štvrťfinále grandslamu a prvýkrát vo Wimbledone. Proti nie príliš obľúbenej súperke Jelene Ostapenkovej, ktorá s predchádzajúcimi štyrmi súperkami v Londýne stratila len 15 gemov, začala sebavedomo a pokračovala v sústredenom výkone z predchádzajúcich kôl.

V prvom sete vyhrala 20 z 23 bodov pri svojom podaní, v treťom geme premenila jediný ponúknutý brejkbal a po polhodine ako prvá na turnaji zobrala Lotyške set.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

V druhej sade už na servise zaváhala, keď vo štvrtej hre po šnúre 20 vyhratých fiftýnov po podaní stratila celý gem a prehrávala 1:4. Jej rytmus to však nevykoľajilo. Po zmene strán na Ostapenkovú opäť vyletela ako uragán, vyhrala štyri gemy v rade a podávala na víťazstvo.

Stále však nedokázala zápas uzavrieť. Hoci bola trikrát dve loptičky od víťazstva, k mečbalu sa nedostala a musela bojovať ďalej. Súboj do tretieho dejstva nepustila. V tajbrejku si zaslúžene vypracovala tri mečbaly a druhý premenila priamym bodom z podania. Po hodine a 42 minútach vyhrala 6:4, 7:6 a upravila vzájomnú bilanciu na 3-5.

Krejčíková má síce v tejto sezóne na turnajoch WTA mizernú bilanciu 3-7, ale na grandslamoch vyhrala 9 z 10 zápasov. Na začiatku ročníka si v Melbourne zahrala štvrťfinále, no potom ju zastavili problémy s chrbtom a komplikovaná chrípka. Dva mesiace nehrala a počas antukovej jari prehrala všetky štyri zápasy.

Do semifinále grandslamu sa Krejčíková dostala druhýkrát v kariére. Na Roland Garros 2021 napokon triumfovala vo dvojhre aj štvorhre, čo môže zopakovať aj tento rok v All England Clube.

Česká tenistka mala v posledných dňoch nabitý program vďaka skvelej forme a daždivému londýnskemu počasiu. V stredu večer odohrá siedmy zápas v priebehu piatich dní a spolu s Nemkou Laurou Siegemundovou budú chcieť postúpiť do semifinále ženskej štvorhry.

Rybakinová - Svitolinová 6:3, 6:2

Jelena Rybakinová z Kazachstanu si na druhom grandslamovom turnaji po sebe poradila s Elinou Svitolinovou. Na Wimbledone zdolala Ukrajinku 6:3, 6:2 a tretíkrát v kariére postúpila do semifinále grandslamu. Vzájomnú bilanciu otočila na 3-2.

O prvú prekvapujúcu semifinálovú dvojicu sa v utorok postarali Chorvátka Donna Vekičová a Talianka Jasmine Paoliniová.

Štatistika stretu.
Štatistika stretu.Flashscore

Dvadsaťdeväťročná Svitolinová dokázala favoritke vzdorovať len na začiatku, no nepotvrdila brejk z prvého gemu. Ďalšie šance na brejk už nedostala, od stavu 3:3 prehrala päť gemov v rade a rozbehnutú Kazašku nezastavila. Nedokázala tak obhájiť vlaňajší výsledok a vyrovnať svoje maximum na majoroch.

Dvadsaťpäťročná Rybakinová sa pred turnajom potýkala s chorobou, pre ktorú sa musela vzdať generálky v Berlíne. Vo Wimbledone však stratila jediný set s piatimi súperkami a po tretí raz postúpila do semifinále grandslamového turnaja. Svitolinovú prestrieľala na víťazné údery 28:8.

"S dnešným výkonom musím byť spokojná. Elina je skvelá bojovníčka, nikdy to s ňou nie je ľahké," povedala posledná bývalá šampiónka v pavúku, ktorá je najväčšou favoritkou na tohtoročný triumf. "Na rok 2022 mám skvelé spomienky. Hrám útočne, čo je na tomto povrchu výhoda a uvidíme, ako to dopadne ďalej," dodala rodáčka z Moskvy.