Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Myslela som si, že v treťom sete zomriem. Vekičová sa s Wimbledonom lúčila bolesťou a slzami

Vekičová to do grandslamového finále nedotiahla.
Vekičová to do grandslamového finále nedotiahla.AFP
Donna Vekičová (28) sa na centrálnom kurte rozplakala, keď sa jej vo štvrtok v semifinále Wimbledonu rozplynul sen o postupe do boja o titul a prípadnom zisku grandslamovej trofeje. Chorvátka prežívala takú silnú bolesť, že si myslela, že zomrie.

Na 43. pokus a po 11 rokoch na turné sa dostala do svojho prvého grandslamového semifinále, no prehrala ho 2:6, 6:4, 7:6 s talianskou protivníčkou Jasmine Paoliniovou - šlo o najdlhší ženský boj poslednej štvorky v All England Clube.

Vekičová viedla v rozhodujúcom dejstve 3:1 a od víťazstva v tajbrejku ju delili len dva body. Zápas jej napokon unikol a krehké emócie vyvolali slzy. "Myslela som si, že v treťom sete zomriem. Mala som takú veľkú bolesť v ruke aj v nohe. Nebolo to ľahké," povedala nenasadená tenistka na tlačovej konferencii.

Päť zo šiestich zápasov Vekičovej na Wimbledone sa skončilo po troch setoch. Na kurte strávila necelých 13 hodín. "Plakala som, pretože som mala veľkú bolesť, nevedela som, ako budem hrať ďalej," dodala.

Chorvátsku hráčku stálo triumf aj priveľa omylov - 57 nevynútených chýb prevážilo nad jej 42 víťaznými údermi a premenila len štyri zo 14 brejkbalov. Paoliniová postúpila do svojho druhého grandslamového finále po sebe po tom, ako minulý mesiac na French Open hrala o titul s Igou Swiatekovou.

"Môj tím mi hovorí, že môžem byť na seba hrdá. Je to teraz naozaj ťažké. Určite budem potrebovať pár dní, aby som si všetko pozrela. Je náročné byť teraz pozitívna. Bolo to tak blízko. Mala som veľa šancí," ľutovala.