Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Raducanuová na Wimbledone zdolala Sakkariovú a má druhý skalp TOP 10, Gauffová dominuje

Emma Raducanuová porazila vo Wimbledone svetovú deviatku Mariu Sakkariovú.
Emma Raducanuová porazila vo Wimbledone svetovú deviatku Mariu Sakkariovú.AFP
Emma Raducanuová (21) vyradila v treťom kole Wimbledonu svetovú deviatku Mariu Sakkariovú (28) pomerom 6:2, 6:3 a zaznamenala len druhý skalp hráčky TOP 10. Bývalá šampiónka US Open sa tretíkrát v kariére prebojovala do druhého týždňa grandslamového turnaja a na domácom grandslame sa bude snažiť vylepšiť maximum proti kvalifikantke Lulu Sunovej. Coco Gauffová (20) pokračuje v dominancii v All England Clube, keď na ceste do osemfinále stratila iba 10 gemov a v treťom kole zmietla domácu Sonay Kartalovú (22) 6:4, 6:0.

Raducanuová - Sakkariová 6:2, 6:3

Emma Raducanuová pred tromi rokmi slávila historický triumf na US Open po prieniku z kvalifikácie, odvtedy však na výraznejší úspech čaká a neustále bojuje so zdravotnými problémami. Mladá Britka musela okrem iných podujatí vynechať aj French Open.

Vďaka stopercentnej fyzickej kondícii však zbiera výborné výsledky na domácich trávnatých turnajoch. Po semifinále v Nottinghame a štvrťfinále v Eastbourne vyrovnala svoje maximum na Wimbledone, kde ešte nestratila ani set.

Po Renate Zarazúovej a Elise Mertensovej si poradila aj so svetovou deviatkou Mariou Sakkariovou. Proti Grékyni, ktorá naopak v posledných týždňoch nezažíva ideálne obdobie, odvrátila všetkých sedem brejkových hrozieb a sama využila štyri z deviatich príležitostí. K postupu si pomohla veľmi solídnou úspešnosťou 76 % trafených prvých servisov.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Raducanuová je už takmer tri roky grandslamovou šampiónkou, napriek tomu si až v posledných týždňoch zapísala dva úvodné skalpy hráčok TOP 10. A to po siedmich nezdaroch. Kým v generálke v Eastbourne proti Jessice Pegulovej odvrátila mečbal, Sakkariovej povolila len päť gemov, rovnako ako v semifinále US Open 2021.

V druhom týždni grandslamového turnaja sa ocitla tretíkrát v kariére. Oba predchádzajúce postupy do osemfinále na podujatiach veľkej štvorky zaznamenala počas životnej sezóny 2021. Vo Wimbledone musela skrečovať proti Ajle Tomljanovicovej, na US Open sa dopracovala k spomínanému triumfu.

V osemfinále tohtoročného Wimbledonu sa prvýkrát stretne s Lulu Sunovou. Dvadsaťtriročná Novozélanďanka musela v druhom kole kvalifikácie odvracať mečbal Gabriely Knutsonovej, no približne o týždeň neskôr postúpila do osemfinále najslávnejšieho turnaja a stále nadväzuje na skalp členky TOP 10 Čeng Čchin-wen. V treťom kole porazila jej krajanku Lin Ču v dvoch tajbrejkoch.

Kartalová - Gauffová 4:6, 0:6

Coco Gauffová vlani vo Wimbledone prekvapujúco skončila hneď v prvom kole, no potom odštartovala životnú jazdu, počas ktorej prvýkrát triumfovala na päťstovke, tisícke i grandslame. Tento rok sa dostala do semifinále na oboch predchádzajúcich grandslamoch a je dva zápasy od toho, aby sa dostala medzi kvarteto najlepších aj na londýnskom dvorci.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Svetová dvojka sa prebojovala do osemfinále so stratou len 10 gemov. Po odstúpení Aryny Sabalenkovej je najväčšou favoritkou dolnej polovice pavúka a túto úlohu suverénne potvrdila proti Caroline Dolehideovej, Ance Alexii Todoniovej a Sonay Kartalovej. Domácej kvalifikantke povolila iba štyri gemy a uštedrila jej kanára.

Američanka postúpila do wimbledonského osemfinále tretíkrát v kariére, hoci tohtoročný štart je len jej piatym v tomto dejisku. V tejto fáze neuspela pred piatimi rokmi proti Simone Halepovej ani o dva roky neskôr proti Angelique Kerberovej.

O prvé štvrťfinále v All England Clube si zahrá proti krajanke Emme Navarrovej (H2H 1:0). Ďalšia Američanka našla recept na Dianu Šnajderovú až na tretí pokus a po obrate zastavila jej sériu siedmich víťazstiev na trávnatých dvorcoch. Navarrová tretíkrát zlepšila vlastné wimbledonské maximum a bude bojovať o premiérové grandslamové štvrťfinále.