Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Raducanuová pripravila Murrayho o poslednú účasť na Wimbledone. Svoje rozhodnutie neľutuje

Raducanuová svojím rozhodnutím poriadne nahnevala verejnosť.
Raducanuová svojím rozhodnutím poriadne nahnevala verejnosť.Profimedia
Emma Raducanuová (21) neľutuje svoje rozhodnutie odstúpiť z wimbledonského turnaja miešaných dvojíc, ktoré viedlo k predčasnej rozlúčke Andyho Murrayho (37) na londýnskej tráve. Britka v nedeľu večer navyše nezvládla osemfinálový duel s Novozélanďankou Lulu Sunovou (23).

Raducanuová mala v sobotu nastúpiť po boku dvojnásobného wimbledonského šampióna Murrayho, ale pre problémy so zápästím sa odhlásila. Víťazka US Open si nechcela zhoršiť problémy pred zápasom na centrálnom dvorci proti Sunovej. Jej rozhodnutie sa stretlo s kritikou, keďže ukončilo wimbledonskú kariéru žijúcej legendy a miláčika Britských ostrovov.

Samotný Murray musel odstúpiť z dvojhry, pretože po zranení ešte nie je úplne fit. V prvom kole mužskej štvorhry prehral v tandeme s bratom Jamiem a tak sa jeho posledné "hurá" na legendárnom Grand Slame plánovalo v mixe. Kariéru plánuje uzavrieť na olympiáde v Paríži.

Škót vyjadril sklamanie z Raducanovho rozhodnutia, zatiaľ čo matka bývalej svetovej jednotky označila jej voľbu za "úžasnú". Neskôr sa k svojmu príspevku na X vrátila a povedala, že to myslela so sarkazmom a chápe voľbu 21-ročnej tenisovej hviezdy.

Keď sa Raducanuovej spýtali, či svoju voľbu ľutuje, odpovedala: "Včera som sa zobudila so stuhnutým zápästím. Musela som sa rozhodnúť v prospech seba, dvojhry a svojho tela. Samozrejme, nechcela som mu zobrať posledný zápas, ale celkovo si myslím, že veľa hráčok by v mojej situácii urobilo to isté. Stojím si za svojím rozhodnutím, ale áno, bola to ťažká voľba."

"Ľudia majú právo mať svoj názor. Samozrejme, že sa im moje rozhodnutie nepáčilo. Myslím si, že v tomto športe sa musíte rozhodovať sami a dať na prvé miesto seba. V mojom prípade hlavne vzhľadom na minulosť," narážala na komplikované zranenie zápästia.

Raducanuová bola pred Wimbledonom v dobrej forme po tom, čo si prešla zlým obdobím. Už ako 18-ročná prežila rozprávku, keď vyhrala US Open. Do dvojhry potrebovala divokú kartu, pretože sa nedostala do prvej stovky.

 

Paradoxne, Britka utrpela proti Sunovej iné zranenia. Trápila sa s chrbtom a členkom. Napriek frustrujúcemu koncu turnaja sa jej vrátila vášeň pre tento šport.

"Ak mám byť úprimná, dodáva mi to ešte väčšie odhodlanie. V posledných týždňoch som dala na prvé miesto seba. Tenis je všetko, čo chcem robiť. Myslím si, že oheň je späť. Chcem to využiť," prezradila na záver.