Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rybakinová stratila na úvod Wimbledonu len štyri hry. Swiateková vyradila Keninovú

Jelena Rybakinová začala tohtoročný Wimbledon ľahkým víťazstvom.
Jelena Rybakinová začala tohtoročný Wimbledon ľahkým víťazstvom.Profimedia
Jelena Rybakinová (25) skrečovala predchádzajúci zápas na generálke v Berlíne a nebolo isté, či bude na Wimbledon plne pripravená. Svetová štvorka však v úvodnom vystúpení predviedla presvedčivý výkon a zdolala kvalifikantku Gabrielu Ruseovú (26) 6:3, 6:1. Zvládla s ňou aj v druhý vzájomný stret. Reprezentantka Kazachstanu potvrdila, že v tomto roku v prvých kolách neprehráva. Postupuje aj svetová jednotka Iga Swiateková (23), ktorá zdolala ďalšiu grandslamovú šampiónku Sofiu Keninovú (25).

Rybakinová - Ruseová 6:3, 6:1

Predminuloročná šampiónka Wimbledonu Jelena Rybakinová sa od roku 2021 zakaždým dostala do druhého týždňa turnaja. Jej rýchla hra a výborný servis sú na tráve obrovskou zbraňou, čo ukázala aj v prvom kole proti 152. hráčke sveta Gabriele Ruseovej z Rumunska.

Svetová štvorka mala pomalší vstup do súboja, keď začala strateným podaním a prehrávala 1:3. Od tohto momentu však začala na kurte dominovať. Vyhrala deväť hier v rade a bez problémov postúpila do druhého kola.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

O postup medzi 32 najlepších si zahrá proti Nemke Laure Siegemundovej. Rybakinová prežíva tento rok výsledkovo dobrú sezónu, počas ktorej získala už štyri veľké tituly (Brisbane, Abú Zabí, Miami, Stuttgart) a nachádza sa v prvej päťke svetového rebríčka. Často ju však trápia zdravotné problémy, pre ktoré neobhajovala triumfy na turnajoch 1000 v Indian Wells a Ríme. Pre chorobu musela skrečovať aj štvrťfinálový duel na jedinej trávnatej generálke v Berlíne.

Swiateková - Keninová 6:3, 6:4

Iga Swiateková potvrdila úlohu nasadenej jednotky a vo Wimbledone zvládla úvodný zápas proti bývalej víťazke Australian Open Sofii Keninovej. Poľská tenistka zvíťazila za hodinu a dvadsať minút hry 6:3, 6:4 a vzájomnú bilanciu vylepšila na 3-0.

Víťazka tohtoročného French Open nehrala pred trávnatým grandslamom žiadny prípravný turnaj a po úspešnej antukovej sezóne dala prednosť oddychu. Prípravu na najslávnejšie tenisové podujatie však nezanedbala a pripravovala sa na tréningových kurtoch v All England Clube.

Poľka v celom zápase prišla o svoje podanie len na začiatku v treťom geme a od tohto momentu bola pri vlastnom servise absolútne suverénna. Na returne uspela trikrát a po hodine a dvadsiatich minútach postúpila do druhého kola. Swiatekovej najlepším výsledkom na Wimbledone je vlaňajšie štvrťfinále.