Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková jednotkou nebude. Džabúrová nad jej sily, vo finále vyzve Vondroušovú

Ons Džabúrová zloží wimbledonský finálový reparát. Podarí sa jej tento rok uspieť?
Ons Džabúrová zloží wimbledonský finálový reparát. Podarí sa jej tento rok uspieť? Profimedia
Tuniská tenistka Ons Džabúrová (28) bude v sobotu súperkou Češky Markéty Vondroušovej (24) vo finále dvojhry na grandslamovom Wimbledone. V semifinále v pozícii turnajovej šestky zdolala druhú nasadenú Bielorusku Arynu Sabalenkovú (25) 6:7 (5), 6:4, 6:3. Poľka Iga Swiateková (22) tak zostane aj po skončení tretieho grandslamu v sezóne svetovou jednotkou.

V prípade semifinálového triumfu by Sabalenková v pondelok prvýkrát zasadla na ženský tenisový trón. Džabúrová postúpila do svojho tretieho grandslamového finále. V predchádzajúcich dvoch ťahala za kratší koniec. Vlani vo Wimbledone podľahla v zápase o titul Kazaške Jelene Rybakinovej, na US Open nestačila v rozhodujúcom súboji na Swiatekovú.

Džabúrová mala v prvom sete zápasu so Sabalenkovou tri brejkbaly. Ani jeden však nevyužila, a tak rozhodnutie padlo v tajbrejku. V ňom viedla Tunisanka 4:2, no Sabalenková následne otočila na 6:4 a premenila druhý setbal.

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

V druhom dejstve viedla Bieloruska 4:2, ale Džabúrová nezložila zbrane, získala štyri gemy za sebou a vynútila si tretí set. Afričanka bola na koni. Vďaka brejku v šiestej hre odskočila Sabalenkovej na 5:2 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V deviatom geme premenila piaty mečbal.

"Bol to mimoriadne ťažký duel. Bolo náročné returnovať Arynin servis. Ďakujem divákom, že ma aj za nepriaznivého stavu podporovali. Pracujem s mojou mentálnou trénerkou na tom, aby som zvládla kritické momenty. Teší ma, že som sa udržala v zápase a našla silu. Dokázala som transformovať negatívnu energiu na pozitívnu. Dúfam, že vyhrám celý turnaj. S Markétou som tento rok už dvakrát prehrala, teraz je čas na odplatu," uviedla Džabúrová v pozápasovom interview.

Ons Džabúrová - Aryna Sabalenková 6:7 (5), 6:4, 6:3