Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková sa na poslednú chvíľu odhlásila z Wimbledonu, nevyriešila zranené rameno

Aryna Sabalenková sa na tohtoročnom Wimbledone nepredstaví.
Aryna Sabalenková sa na tohtoročnom Wimbledone nepredstaví.Profimedia
Aryna Sabalenková (26) sa pre zranenie ramena nezúčastní na tohtoročnom ročníku slávneho Wimbledonu. Minuloročná semifinalistka a jedna z najväčších favoritiek na víťazstvo odstúpila pár hodín pred zápasom prvého kola proti Emine Bektasovej, ktorú napokon vyzve lucky loserka Erika Andrejevová.

Aryne Sabalenkovej sa v posledných 12 mesiacoch nedarí, hoci sa stále drží v prvej štvorke rebríčka a pravidelne postupuje do finálových kôl najväčších turnajov. Po minuloročnom májovom triumfe v Madride sa jej podarilo získať titul len na Australian Open, kde suverénne obhájila vlaňajšie prvenstvo.

Dvojnásobná grandslamová šampiónka si trávnatú časť tejto sezóny vôbec neužila. Vo štvrťfinále generálky v Berlíne sa musela uchýliť k vôbec prvému skreču v kariére. Dôvodom bolo zranenie ramena, ktoré sa jej zatiaľ nepodarilo vyriešiť a pripraví ju o účasť na tohtoročnej edícii slávneho Wimbledonu.

Pri posledných dvoch štartoch v All England Clube v rokoch 2021 a 2023 sa dostala do semifinále a tento rok patrila k najväčším favoritkám na titul. Mnohí odborníci očakávali Bielorusku vo finále, ktoré je na programe budúcu sobotu.

"Ide o svalový problém - ramenný sval. Pre tenistov je to veľmi zriedkavé zranenie a dosť frustrujúce. Môžem robiť čokoľvek, ale pri podaní cítim bolesť. Necítite, že by ste boli zranení. Ak mi dáte činky, v pohode ich zdvihnem. Ale ak ma požiadate, aby som podávala, musím sa vyrovnať s bolesťou. Stále dúfam, že budem štartovať na Wimbledone. V posledných mesiacoch som dosť bojovala so zdravím," povedala na tlačovej konferencii pred začiatkom najslávnejšieho tenisového turnaja.

Z Wimbledonu odstúpila niekoľko hodín pred zápasom s Eminou Bektasovou. Američanku napokon vyzve lucky loserka Erika Andrejevová, staršia sestra kométy Mirry Andrejevovej.

"Snažila som sa pripraviť na všetko, ale moje rameno, žiaľ, nespolupracuje," napísala na Instagrame. "Na tréningu som sa snažila zo všetkých síl, ale môj tím mi vysvetlil, že hraním by sa to len zhoršilo," dodala Sabalenková.

Je štart na Wimbledone v ohrození? Sabalenkovú trápi špecifické zranenie