Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šokujúci koniec v prvom kole: Vondroušová titul neobháji, prehrala s Bouzasovou

Markéta Vondroušová titul neobháji.
Markéta Vondroušová titul neobháji.Profimedia
Cesta za obhajobou wimbledonského titulu sa pre Markétu Vondroušovú (25) skončila už v prvom kole. Česká tenistka prehrala so Španielkou Jessicou Bouzasovou Maneirovou (21) v dvoch setoch 4:6, 2:6. Vondroušová sa stala len druhou hráčkou v histórii open éry, ktorá pri obhajobe vypadla hneď v prvom zápase - pred ňou to bola Steffi Grafová v roku 1994.

Bouzasová - Vondroušová 6:4, 6:2

Kým vlani si Vondroušová prišla po trofej ako nenasadená hráčka, tento rok nenaplnila vysoké očakávania a s turnajom sa rozlúčila už po prvom vystúpení. Hoci hrala proti 83. hráčke svetového rebríčka Bouzasovej, jej hra bola nestabilná a bolo zrejmé, že na ňu dolieha tlak obhajoby a nedostatok zápasovej praxe na tráve.

Štart českej jednotky v All England Clube bol ešte pred pár dňami neistý, keďže v druhom kole prípravného turnaja v Berlíne sa pošmykla proti Anne Kalinskej a mala ľahké zranenie bedrového kĺbu. Našťastie sa ukázalo, že zranenie nie je až také vážne a mohla sa grandslamu zúčastniť.

Vondroušová však začala prvý vzájomný stret strateným podaním a napriek tomu, že sa dostala do vedenia 3:2, následne prehrala sedem z deviatich hier. Bouzasová agresívnou hrou často nútila Češku k chybám. Od prvej loptičky hrala uvoľnene, presnou hrou po čiare prevyšovala slávnejšiu súperku a užívala si atmosféru Wimbledonu.

V druhom sete Španielka trikrát získala Vondroušovej servis a iba raz zaváhala pri svojom. Bouzasová zaznamenala najväčšie víťazstvo v kariére a postarala sa aj o najväčšie prekvapenie doterajšieho priebehu turnaja.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Vondroušová, ktorá bola v rebríčku WTA na šiestom mieste, po Wimbledone vypadne z elitnej desiatky. Bouzasová sa o prvú účasť v treťom kole grandslamového turnaja stretne s Anou Bogdanovou alebo krajankou Cristinou Bucsovou.