Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šramkovej premiéra na Wimbledone nevyšla, v 1. kole vypadla aj Schmiedlová

Aktualizované
Šramková končí v hlavnej fáze turnaja už po prvom zápase.
Šramková končí v hlavnej fáze turnaja už po prvom zápase.Profimedia
Slovenskej tenistke Rebecce Šramkovej (27) nevyšla premiéra v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V 1. kole dvojhry prehrala s osemnástou nasadenou Ukrajinkou Martou Kosťukovou (22) za 73 minút 3:6, 2:6. Neuspela ani druhá Slovenka Anna Karolína Schmiedlová (29), keď Číňanke Wang Ja-fan (30) podľahla 0:6, 6:3, 4:6. Slovensko tak prišlo na tráve All England Clubu aj o posledné želiezko v singli.

Kosťuková - Šramková 6:3, 6:2

Šramková odvrátila vo štvrtom geme tri brejkbaly, za stavu 2:3 však stratila servis a Kosťuková už dotiahla prvý set do úspešného konca. Ukrajinka ťažila z kvalitného podania, vo výmenách sa snažila udierať do loptičiek tesne po odskoku a dostávať súperku pod tlak. 

V druhom sete Šramková držala s Kosťukovou krok iba do stavu 2:2. V piatom geme neuhrala pri vlastnom podaní ani fiftín a Ukrajinka si už nenechala ujsť postup do 2. kola.

Pre Slovenku išlo o štvrtý duel na grandslamoch v hlavnej fáze, všetky štyri prehrala. Zároveň si nepripísala tretí skalp hráčky z TOP 20, pričom sa potvrdilo, že trávnatý povrch, ktorý je najrýchlejší, jej dlhodobo nesedí. Ukrajinka vyrovnala vzájomnú bilanciu na 1:1, keď predtým jediný súboj vyhrala Šramková vo finále antukového turnaja W60 v Toruni 2019. 

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Schmiedlová - Ja-fan 0:6, 6:3, 4:3

Schmiedlová v prvom sete nenašla recept na rýchlu hru Wang Ja-fan, robila priveľa nevynútených chýb a inkasovala "kanára". Na začiatku druhého dejstva prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Za stavu 4:3 odvrátila tri brejkbaly a vynútila si tretí set.

V ňom však mala navrch Číňanka, ktorá za stavu 2:2 vďaka sérii winnerov zobrala Schmiedlovej podanie. Wang Ja-fan upravila vzájomnú bilanciu so slovenskou jednotkou na 4:1, všetky predchádzajúce duely sa hrali na harde.

Rodáčka z Košíc sa na Wimbledone predstavila prvý raz ešte v roku 2013, celkovo absolvovala deviaty štart v hlavnej fáze. V nej si pripísala iba jedinú výhru, v pondelok zaknihovala deviatu prehru. Bilancia 1:9 je jej najhorší grandslamový pomer. 

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore