Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková neprehrala už 21 zápasov, ďalej ide aj Rybakinová

Rybakinová môže získať druhý titul v All England Clube.
Rybakinová môže získať druhý titul v All England Clube.Profimedia
Ženská časť pavúka na Wimbledone vo štvrtok sledovala postup favoritiek na celkové víťazstvo do 3. kola. Iga Swiateková (23) zdolala Chorvátku Petru Martičovú (33) 6:4, 6:3, zatiaľ čo Jelena Rybakinová (25) mala s Nemkou Laurou Siegemundovou (36) viac práce, uspela až v troch setoch 6:3, 3:6, 6:3.

Swiateková - Martičová 6:4, 6:3

Swiateková zvíťazila aj vo štvrtom vzájomnom stretnutí proti chorvátskej súperke a opäť nestratila ani set. Naposledy ju zdolala vlani v 3. kole na Wimbledone. "Som veľmi šťastná. Samozrejme, nebolo to jednoduché, pretože Petra je nepríjemná súperka. Musela som sa prispôsobiť jej štýlu hry, čo sa mi podarilo celkom rýchlo," uviedla v prvom pozápasovom rozhovore.

Poľka dosiahla 21. triumf v rade. Navyše si udržiava status jedinej hráčky, ktorá sa v tomto desaťročí dostala do tretieho kola všetkých grandslamových podujatí. Jej séria odštartovala na Australian Open 2020.

"Vždy sa snažím hrať najlepšie ako viem. Je to Wimbledon, kde je iný povrch, na ktorý som zvyknutá počas roka. Budem sa snažiť dosiahnuť čo najlepší výsledok. Nemám veľké očakávania od seba, sústredím sa len na ďalší zápas a uvidím, na čo to bude stačiť," povedala po stretnutí. Jej ďalšou súperkou na tráve All England Clubu bude Julia Putincevová z Kazachstanu.

Rybakinová - Siegemundová 6:3, 3:6, 6:3

Rodáčka z Moskvy opäť potvrdila, že druhé sety sú občas jej slabinou. Bývalá šampiónka nemala najlepšiu prípravu na Wimbledon z dôvodu choroby, ktorá ju prinútila predčasne odstúpiť z turnaja v Berlíne. Vynechala aj podujatie Eastbourne International, pretože sa rozhodla okamžite odcestovať do Londýna a lepšie sa pripraviť.

Prvý set bol v mnohých ohľadoch typický, pretože Rybakinová bola agresívnejšou hráčkou. Snažila sa ukončiť väčšinu výmen, čo sa jej aj podarilo, hoci nevyužila pomerne veľa loptičiek. Šťastím pre ňu bolo, že Siegemundová sa tiež trápila a za celý set sa jej sotva podarilo trafiť winner, čo umožnilo Rybakinovej vyhrať ho 6:3.

Druhé dejstvo bolo z pohľadu Nemky oveľa lepšie, pretože nerobila toľko chýb. V záverečnom sete hrala Rybakinová konečne tak, ako dokáže. Udierala naozaj dobre, zrazu oveľa presnejšie. Po zápase tak mohla oslavovať. O miesto medzi šestnástkou najlepších sa stretne v súboji s jednou z dvojice Caroline Wozniacka - Leylah Fernandezová.

"S Laurou je to vždy veľmi náročné. Som šťastná, že sa mi podarilo vyhrať a dúfam, že v ďalšom zápase to bude z mojej strany lepšie," povedala Rybakinová v pozápasovom rozhovore.